Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 04

Rusija kuria savo serialą apie Černobylį: dėmesio sulauks Vakarų šnipai

Kol visas pasaulis sulaikęs kvapą žiūri televizijos HBO užsakymu Lietuvoje sukurtą serialą „Černobylis“, belsat.eu priminė, kad savą versiją apie 1986-ųjų įvykius kuria ir Rusijos televizija NTV. Tiesa, pernai liepą pranešusi apie pradėtus darbus NTV daugiau jokios informacijos nepateikė. Pirmojoje žinutėje tebuvo užuomina, kad prieš avariją elektrine domėjosi kitų šalių specialiosios tarnybos.
Fabijoniškėse filmuojamas serialas „Černobylis“
Fabijoniškėse filmuojamas serialas „Černobylis“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Spalį Rusijos televizijos NTV, priklausančios koncernui „Gazprom“, kanalu bus galima žiūrėti kitą šių įvykių versiją. Pernai liepą televizija savo tinklalapyje pranešė apie tai, kad Baltarusijoje prasidėjo „pirmojo daugiaserijinio meninio filmo parodysiančio avarijos chronologiją ir papasakosiančio apie didvyrišką jos pasekmių likvidatorių kasdienybę“ filmavimai.

Rusija jau pavėlavo – HBO serialą sukūrė anksčiau ir jis tapo itin populiarus.

Kaip apie savo serialą rašė ntv.ru, serialo įvykiai apima 1986 metų balandžio-gruodžio mėnesius. „Sovietų Sąjungos Ukrainos KGB padaliniui tapo žinoma, kad užsienio specialiosios tarnybos susidomėjo Černobylio atomine elektrine. Norėdamas nustatyti tikslią patyrusio CŽV agento Alberto Lenza (jį vaidina Dmitrijus Uljanovas), įtariamo šnipinėjimu, buvimo vietą Pripetėje į miestą atvyksta karinės žvalgybos papulkininkis Andrejus Nikolajevas (vaidina Igoris Petrenko)“, – rašė ntv.ru.

Sovietų Sąjungos Ukrainos KGB padaliniui tapo žinoma, kad užsienio specialiosios tarnybos susidomėjo Černobylio atomine elektrine.

Kaip pasakojo serialo režisierius Aleksejus Muradovas, sukūręs serialus apie Staliną, Žukovą ir Tokarevą, šis serialas televizijos žiūrovams parodys tai, kas iš tiesų įvyko. „Mūsų istorija apims kelis periodus: kelios valandos iki sprogimo, pats sprogimas ir keli mėnesiai po jo. Mes gana išsamiai parodysime, kaip tai vyko. Apie žmonių likimus pirmiausia. Projekte bus daug dramatiškų ir tragiškų linijų“, – teigė režisierius.

Serialas filmuojamas Baltarusijoje, įvairiuose miestuose. Serialo kūrėjai teigė ieškoję vietų, kur laikas sustojo praeito amžiaus devintajame dešimtmetyje.

Nepriklausomas Baltarusijos žurnalistas Franakas Viačorka socialiniame tinkle „Twitter“ įspėjo, kad šis Rusijos serialas neabejotinai bus propagandinis.

HBO serialas apie Černobylio atominės elektrinės avariją buvo filmuojamas Lietuvoje – Vilniuje, Kaune, Ignalinos atominėje elektrinėje.

„Černobylis“ – penkių epizodų miniserialas, nufilmuotas Lietuvoje amerikiečių televizijos HBO užsakymu ir pasakojantis apie 1986 metų Černobylio atominės elektrinės avariją bei jos pasekmių likvidavimą. Jau pirmosiomis dienomis po premjeros serialas sulaukė daugybės teigiamų įvertinimų JAV, Didžiojoje Britanijoje, o taip pat Rytuose – Rusijoje ir tiesiogiai nuo katastrofos nukentėjusioje Ukrainoje.

Kino kritikai sutaria dėl vieno, kad pagrindiniai „Černobylio“ herojai – likvidatoriai, dirbę avarijos vietoje. Iš viso atominės elektrinės avarijos pasekmių likvidavimo darbuose dalyvavo apie 800 tūkst. žmonių iš visos tuometinės Sovietų Sąjungos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius