Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 26

Rusų bandymas falsifikuoti „Černobylio“ istoriją sulaukė „YouTube“ vartotojų pykčio

Po visame pasaulyje didžiulio susidomėjimo sulaukusio HBO serialo „Černobylis“ sėkmės, Rusija nusprendė sukurti serialą, kuris neva papasakos „tikrąją“ katastrofos versiją. Vos pasirodęs šio filmo reklaminis klipas sulaukė didelio pasipiktinimo ir dingo iš „YouTube“ kanalo.
Serialo kadras
Serialo kadras / Nuotr. iš „YouTube“
Temos: 2 Černobylis Kinas

Seriale „Černobylis“ negailestingai kritikuojama sovietinė sistema, – tiek atominės elektrinės darbuotojų aplaidumas, tiek biurokratai, bandę nuslėpti tragedijos mastus. Rusija negalėjo susitaikyti su tokiu tiesos atskleidimu, ir iškart po „Černobylio“ išpopuliarėjimo pranešė, kad sukurs savąją versiją. Jau paskelbus apie šiuos planus ir tai, kad seriale bus atskleista, kad „iš tiesų“ dėl Černobylio katastrofos kalti JAV šnipai, tapo aišku, jog tai bus propaganda, istorijos falsifikavimas. Tai pasitvirtino „YouTube“ pasirodžius šio serialo reklaminiam klipui.

Trijų minučių klipą „YouTube“ kanale įdėjo aktorius Igoris Petrenko. Tačiau jau trečiadienį vakare jis dingo iš „YouTube“ kanalo. Savo paskyroje „YouTube“ klipą patalpino ir Aleksandras Malkovas, kur ši ištrauka sulaukė neigiamų komentarų antplūdžio.

„Amalgama Studio“ projektas buvo kritikuotas ne tik dėl to, kad rusų seriale stengiamasi kaltę suversti amerikiečių šnipams, klastoti istoriją, bet ir dėl abejotinos filmavimo kokybės. Tuo tarpu HBO serialas sulaukė kritikų liaupsių dėl tikroviškumo, sugebėjimo įtikinamai perteikti Černobylio katastrofą.

Nors iš „YouTube“ kanalo klipas dingo, jį vis dar galima rasti internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius