-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 28

Šaltojo karo filmų ciklas – užsienio šalių kultūros institutų kalėdinė dovana žiūrovams

Neabejingus istorijai ir kinui žiūrovus gruodžio 2–8 dienomis į trijų Vilniaus kino teatrų sales pakvies filmų ciklas „Celiulioidinė uždanga: Europos Šaltasis karas kine“. Aštuoni 1960-1974 metais sukurti kino filmai atskleis šaltojo karo laikų atmosferą ir suteiks galimybę pamąstyti apie šių laikų geležines uždangas.
Filmas "The spy who came in from the cold"
Filmas „The spy who came in from the cold“. / Salem Films / RGA nuotr.

„Šiuo metu mūsų visuomenėje daug kalbama apie finansines problemas, tačiau mes, kaip užsienio šalių kultūros institutai, norime paskatinti gilintis į kultūrines problemas ir šiuo filmų ciklu prisiminti, kiek pergyvenome ir ką pasiekėme, dirbdami kartu, įvertinti, kas mus jungia ir skiria, žvelgiant į istoriją, – pristatydama filmų ciklą „Celiulioidinė uždanga: Europos Šaltasis karas kine“, – sakė Goethe-Instituto direktorė Johanna M.Keller. – Ciklo tema buvo pasirinkta, minint 50 metų Berlyno sienos iškilimo sukaktį. Žiūrovams pristatome keturis Rytuose ir keturis Vakaruose sukurtus filmus, simbolizuojančius padalintą Europą.“

Filmų ciklas, jau parodytas Berlyno, Londono ir Budapešto publikai, sostinės gyventojų ir svečių lauks trijuose kino teatruose – „Pasaka“, „Skalvija“ ir „Multikino“ – už šventiškai prieinamą kainą 6 litus.

„Kino pavasaris“ yra dirbęs su visais kultūros institutais, tačiau šį kartą mes pirmą kartą dirbame visi kartu. Todėl turime galimybę žiūrovams pateikti labai gerą programą. Pavadinčiau ją visų kultūros institutų kalėdine dovana kino gurmanams“, – tikino festivalio „Kino pavasaris“ vadovė Vida Ramaškienė.

Šaltojo karo filmų savaitę penktadienį, gruodžio 2 dieną, pradės rumunų 1961 metais sukurta komedija „Pavogtoji bomba“.

„Žiūrint filmus, labai aiškiai jaučiama to laiko atmosfera, kai žmonės vienas kitu nepasitikėjo, įtarinėjo, buvo ryškiai juntamas Europos padalijimas visomis prasmėmis. Nors dabar nebėra Geležinės uždangos, šiomis dienomis turime kitus reiškinius, sprendžiančius, ką žmonės turi žinoti ir ko ne – kaip, pavyzdžiui, „Wikileaks“, – pastebėjo  Goethe-Instituto direktorė.

Jau antrą kartą bendrą kino projektą pristato Europos šalių nacionalinės kultūros institutų asociacija (EUNIC).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius