Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 26

Samui Mendesui siūloma kurti „Ozo šalies burtininko“ istoriją

Britų režisierius Samas Mendesas gavo pasiūlymą filmuoti „Ozo šalies burtininko“ istorijos pradžią, remiantis Lymano Franko Baumo 1900 metais parašytu romanu vaikams, kuris vadinosi „Nuostabus smaragdo miesto burtininkas“ (angl. „The Wonderful Wizard of Oz“).
Samas Mendesas
Samas Mendesas / „Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė MTV, manoma, kad naujoje kino juostoje bus pasakojama Ozo šalies burtininko jaunystė ir priežastys, dėl kurių jis tapo nuostabios šalies ir Smaragdo miesto valdovu. Filmas, pavadintas „Ozas – didysis ir galingasis“ (angl. „Oz, The Great and Powerful“), bus susuktas pagal Mitchello Kapnerio scenarijų.

Manoma, kad realiausias kandidatas vaidinti burtininką – geležinį žmogų įkūnijęs Robertas Downey jaunesnysis. Tiesa, S.Mendesas nėra vienintelis pretendentas režisuoti šį filmą – jo konkurentas Adamas Shankmanas. Jis ne tik režisierius, bet ir choreografas. A.Shankmano filmografijoje yra tokie darbai kaip „Įsimintinas kelias“ (angl. „A Walk to Remember“), „Vestuvių planuotoja“ (angl. „Wedding planner“) su Jennifer Lopez, jis buvo filmo „Vėl septyniolikos“ (angl. „17 again“)  su Zacu Efronu prodiuseris.

Istorija apie mergaitę Dorotę ir Geltonų plytų kelią, kuriuo su draugais Kaliause, Geležiniu Medkirčiu ir Bailiuoju Liūtu ji keliavo į Smaragdo miestą susitikti su Ozo šalies burtininku,  pirmą kartą buvo ekranizuota Antrojo pasaulinio karo išvakarėse,1939-ųjų rugpjūčio 25-ąją.

Tuo pat metu Holivude vyksta keletas šią istoriją pasakojančių projektų. Vieną, pavadintą „Ozas: sugrįžimas į Smaragdo miestą“ (angl. „Oz: The Return to Emerald City“), kuria prodiuseris Basilas Iwanykas su komanda. Jo darbas ekranus turi pasiekti 2012-aisiais.

Pusbalsiu kalbama, kad šiame filme Dorotę gali vaidinti aktorė Dakota Fanning, jau pelniusi  pripažinimą, kai pasirodė Steveno Spielbergo filme „Pasaulių karas“ ir Gary Winicko filme „Šarlotės voratinklis“.

Originalioje 1939-ųjų „Smaragdo miesto burtininko“ versijoje Dorotę vaidino garsi amerikiečių aktorė ir dainininkė Judy Garland.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius