-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 31

Sandanso kino festivalio apdovanojimai atiteko „Winter's Bone“ ir „Restrepui“

Pagrindiniai Sandanso nepriklausomo kino festivalio apdovanojimai šeštadienį atiteko niūriam filmui „Winter's Bone“, pasakojančiam apie merginą, kuri bando išlaikyti drauge savo šeimą, ir dokumentinei juostai apie Afganistano karą „Restrepas“.

„Winter's Bone“ pelnė du apdovanojimus, kuriuos skiria kino pramonės profesionalai, – kaip geriausia drama ir už geriausią scenarijų. Pastarasis apdovanojimas atiteko scenarijaus bendraautorei ir juostos režisierei Debrai Granik.

„Restrepas“, kuris pasakoja apie vienus JAV karių būrio metus Afganistane, pelnė žiuri geriausio dokumentinio filmo apdovanojimą kūrėjams Sebastianui Jungeriui  – „Pražūtingos audros“  autoriui – ir Timui Hetheringtonui.

„Ši šalis išgyvena labai skausmingą momentą, mes esame dviejų karų sūkuryje, – atsiimdamas apdovanojimą nuo scenos pasakė S.Jungeris. – Jei mūsų filmas galėtų padėti šiai šaliai suprasti, kaip eiti į priekį, mums tai būtų nepaprasta garbė“.

Sandanso festivalis, kurį remia Roberto Redfordo Sandanso kino institutas, pradeda filmų, sukurtų ne didžiosiose Holivudo studijose, metus, o šio festivalio hitai dažnai būna vieni populiariausių kino teatruose, kuriuose demonstruojami mažo biudžeto, nekomerciniai ir užsienio filmai.

2009 metais Sandanso festivalyje triumfavo „Brangioji“, kuri pelnė ir kritikų pagyras, ir didelę finansinę sėkmę, be to, šis festivalis padėjo įsibėgėti tokių režisierių kaip Stevenas Soderberghas ir Quentinas Tarantino karjeroms. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius