-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 10 16

Savaitės kino naujienos: nauji D.Aronofsky, G.Ritchie ir C.Eastwoodo projektai bei B.Obamos rekomendacijos

Kino pasaulyje kasdien pasirodo šimtai naujienų. Svarbiausias jų – aštrius pasisakymus, naujų superherojų paskelbimus ar įžymybių mirtis – išgirstame visi. Tačiau kine įvykių būna gerokai daugiau: kas savaitę paskelbiami nauji projektai, išleidžiami nauji anonsai ir pradedami nauji gandai. Nuo šiol kiekvieną sekmadienį 15min kviečia susipažinti su kino naujienomis, kurias galėjote praleisti.
B.Obama,  C.Eastwoodas, D.Aronofsky / fotomontažas
B.Obama, C.Eastwoodas, D.Aronofsky / fotomontažas

Tokiai rubrikai pradėti savaitė tiesiog ideali, mat naujus filmus paskelbė visas būrys garsių režisierių.

Dėl „Rekviem svajonei“ (Requim for a Dream) ir „Juodosios gulbės“ (Black Swan) žinomas Darrenas Aronofsky savo kol kas pavadinimo neturintį filmą ne tik paskelbė, bet jau ir nufilmavimo. Tai – labai neįprasta, ypač turint omenyje, kad jame vaidina tokios žvaigždės kaip Jennifer Lawrence ir Javieras Bardemas. 16 mm juosta nufilmuota istorija pasakoja, režisieriaus žodžiais tariant, apie „porą, kurios santykiams iššūkį meta netikėtai pasirodę svečiai“.

Tuo tarpu Guy Ritchie renkasi kitą kelią ir imasi režisuoti, ko gero, labiausiai komercinio filmo karjeroje – „Aladino“. „Lok, stauk arba šauk“ režisieriui vaikiška pasaka apie skraidančius kilimus, džinus ir meilę iš pirmo žvilgsnio netinka, bet paskutinieji pora brito projektų buvo itin finansiškai nesėkmingi, tad suprantama, jog G.Ritchie renkasi didelius „Disney“ pinigus būtent dabar.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Guy Ritchie
AFP/„Scanpix“ nuotr./Guy Ritchie

Apie naują filmą prakalbo ir Quentinas Tarantino. Kultinis režisierius pasakojo, kad kitas jo projektas beveik neabejotinai bus apie aštuntą dešimtmetį. „Tai buvo laisviausio kino metai. Net kilo klausimas apie tai, ar Holivudas gali sau leisti tiek laisvės? Ar publika tiek ištvers? Laisvė tada buvo beribė“, – kalbėjo Q.Tarantino.

Deja, kol kas aiški tik projekto tema, bet ne jo išėjimo data ar kitos detalės. Iš tiesų, tai galbūt net nebus filmas: „Ar aš rašysiu knygą? Gal. Gal padarysiu šešių dalių radijo laidą? Gal. Dokumentinį filmą? Gal. Pats dar tai aiškinuosi“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Quentinas Tarantino
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Quentinas Tarantino

Clintas Eastwoodas sau tokios laisvės niekada neleido ir neleis. Šiemet pasirodęs „Stebuklas virš Hadsono“ (Sully) uždirbo beveik du šimtus milijonų dolerių, o 86-erių režisierius jau pradeda darbus prie kitos tikrų įvykių adaptacijos.

Jessicos Buchanan memuarais „Prieš visas tikimybes“ paremtas filmas pasakos apie 93 dienas trukusį Somalio piratų laivo įgulos pagrobimą. Kol kas jokių premjeros datų, bet C.Eastwoodas dirba nepaprastai greitai, tad gali būti, jog naują jo filmą pamatysime jau kitąmet.

VIDEO: Sully - Official Trailer [HD]

O štai „Mėnulio“ (Moon) bei „Warcraft“ autorius Duncanas Jonesas kelia sparnus į televiziją. Jo serialas „Nebylys“ šią savaitę susirado tris pagrindinius aktorius: Alexanderą Skarsgårdą, Paulą Ruddą ir Justiną Theroux.

Mokslinės fantastikos seriale pirmasis vaidins nebylų ateities Berlyne dirbantį barmeną, ieškantį dingusios merginos, P.Ruddas ir J.Theroux įkūnys du amerikiečių chirurgus, nuolat atsiduriančius jo kelyje. Skamba ambicingai, bet „Mėnulis“ skambėjo ne mažiau keistai ir iki šiol yra puikai vertinamas, tad kodėl gi ne.

Ne visi televizijos projektai tokie pat drąsūs – kompanija „Anonymous Content“ pradeda darbus prie „Jausmų galios“ (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) pavertimo serialu.

Originalo prodiuseris Steve'as Golinas suvienys jėgas su žmonėmis, kūrusiais „Tikrą detektyvą“ (True Detective), o pabaigtą produktą greičiausiai pamatysime viename didžiųjų kanalų – „Anonymous Content“ projektai, tokie kaip „Tikras detektyvas“ ar „Ponas Robotas“ (Mr. Robot), neretai tampa hitais.

Kadras iš TV serialo „Tikrieji detektyvai“
Kadras iš TV serialo „Tikrieji detektyvai“

Bet ne visos naujienos yra apie projektus, kuriuos išvysime po metų. Kai kurios naujienos yra apie Nicolas’o Cage’o filmus, kuriuose jis joja asilu pagauti Osamos bin Ladeno.

Aktoriaus vaidmenų pasirinkimai, kaip žinia, dažnai būna keistoki, bet pastarasis atrodo nepaprastas net jo standartais. Larry Charleso („Boratas“ (Borat), „Diktatorius“ (The Dictator) režisuotame filme su senstančio N.Cage’o veikėju bendrauja Russello Brando vaidinamas Dievas, kuris liepia jam vykti į Pakistaną ir rasti teroristų vadeivą. Šią savaitę pasirodė pirmasis filmo anonsas, bet ir viso kūrinio laukti teks neilgai – jo DVD išeina jau lapkričio 15 d.

VIDEO: Army Of One Official Trailer #1 (2016) Nicolas Cage, Wendi McLendon-Covey, Denis O'Hare

Naują anonsą bei plakatą išleido ir „Disney“, kurių „Pirmoji sukilėlė: Žvaigždžių karų istorija“ kinus pasieks gruodį. 2016-ieji šiam filmui nebuvo labai sėkmingi – visa komanda buvo pakviesta neplanuotiems perfilmavimams, o be Garetho Edwardso studija pasamdė dar du režisierius filmui „sutvarkyti“, bet, sprendžiant vien iš reklamų, filme šios problemos neatsispindi.

VIDEO: Rogue One: A Star Wars Story Trailer #2 (Official)

Galiausiai, jei esate mokslinės fantastikos fanas, šią savaitę savo rekomendacijų sąrašą jums pateikia Barackas Obama. JAV prezidentas, pasirodo, mėgaujasi būtent tokiu kinu, tad ne vien pateikė savo sąrašą, bet ir pakalbėjo apie „Žvaigždžių kelio“ (Star Trek) reikšmę.

„Prezidento Baracko Obamos mokslinės fantastikos filmų sąrašas, praplėsiantis Jūsų mąstymo horizontą“:

  1. „2001: Kosminė Odisėja“ (2001: Space Odyssey), nes „užfiksuoja to, kas nepažįstama ir nesuvokiama, dydį“.

  2. „Bėgantis peilio ašmenimis“ (Blade Runner), nes „klausia, ką reiškia būti žmogumi“.

  3. „Artimi trečio laipsnio kontaktai“ (Close Encounters of the Third Kind), nes „yra fundamentaliai optimistiškas“.

  4. „Žvaigždžių karai“ (Star Wars), nes „buvo smagus ir pakeitė specialiųjų efektų reikšmę“.

  5. „Žvaigždžių kelias“ (Star Trek), nes „per mokslinę fantastiką kalba apie etiką“.

  6. „Marsietis“ (The Martian), nes „parodo žmones kaip problemų sprendėjus“.

  7. „Matrica“ (The Matrix), nes „užduoda klausimus apie mūsų tikrovę – ir kietai atrodo“.

  8. „Kosmosas“ (Cosmos), nes „maitina mano žinių apie kosmosą alkį“.

VIDEO: President Barack Obama on the True Meaning of Star Trek | WIRED

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius