Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 13

„Scanorama“ kraustosi į pajūrį

Nuo ketvirtadienio Šiaurės šalių kino forumas „Scanoramos“ laukia žiūrovų ir Klaipėdoje. Kino teatre „Forum cinemas“ bus rodoma specialiai klaipėdiečiams paruošta programa.
Kadras iš filmo „Renuaras“
Renoir_02 / "Scanoramos" nuotr.

„Scanoramos“ programą Klaipėdoje pradės prancūzų režisierės Emmanuelle Bercot juosta „Ji jau pakeliui“, neseniai rodyta Berlyno kino festivalyje. Filmas, kuriame pagrindinį vaidmenį sukūrė prancūzų kino dievaitė Catherine Deneuve, pasakoja apie pavargusios moters kelionę, kai vieną dieną ji sėda į mašiną ir patraukia kur akys mato. Jos pakeleiviu tampa vienuolikametis anūkas, išmokinsiantis pamilti gyvenimą iš naujo. 

Ketvirtadienį klaipėdiečiai išvys ir garsaus prancūzų režisieriaus Francois Ozon juotą „Jauna ir graži“. Pats režisierius apie šį filmą sakė: „tai pasakojimas apie tai, ką reiškia būti septyniolikos ir matyti, kaip keičiasi tavo kūnas. Paauglystė kine dažnai idealizuojama. Man tai buvo skausmingas sudėtingų pokyčių laikotarpis, nejaučiu jam jokios nostalgijos“. 

Pagrindinė filmo herojė Izabelė (akt. Philippe Rombi) siekia sekso su vyresniais, jau pagyvenusiais vyrais. Už pinigus, bet ne dėl jų. Kokios pasekmės – dabar ji negalvoja. 

Penktadienį žiūrovams bus parodyta režisieriaus Asghar Fardhadi juosta „Praeitis“, kurią Iranas pristato „Oskarams“. Filmas pasakoja apie besiskiriančią porelę. Po ketverių metų jie susitinka tam, kad sutvarkytu skyrybų dokumentus. Tačiau nelauktai į dienos šviesą išnyra ilgai slėpta paslaptis. 

Vakarą užbaigs JAV režisieriaus Davido Gordono Green juosta „Prince Avalanche“. Tai filmas apie draugystė, apie vyrišką norą kartais nuo visko pabėgti ir apie tai, dėl ko pabėgus norisi sugrįžti. Du vyrai gaisro nusiaubtame Teksaso kampelyje ženklina kelią. Vienatvė atveria jų abiejų pasaulius. 

Šeštadienį klaipėdiečių laukia itin gausi programa. Rytą pradės intriguojantis filmas „Žudymo aktas“. Šis filmas – tai siurrealistinė kelionė, pasakojanti apie žudymo banalumą ir beprasmybę. Apie iškreiptą tikrovę, kurioje tarpsta blogis, o jo šerdyje tūno absurdiškumas. 

Švedų režisierius Lukas Moodysson kviečia pasižiūrėti juostos „Mes geriausios!“ apie tris jaunas pankes, kurias visi nori paversti paprastomis mergaitėmis. Paauglės nusprendžia sukurti grupę ir imti muzikuoti. 

Šeštadienio akcentu taps prancūzų režisieriaus Gilles Bourdos juosta „Renuaras“, pristatyta ir „Oskarams“. Filmas pasakoja dviejų Renuarų kartų istorija – dailininko Pjero Ogiusto ir jo sūnaus, kino režisieriaus, Žano. Vieną dieną netikėtai į jų namus pasibeldžia mūza ir abu juos įkvepia kūrybai. 

Sekmadienį bus parodyti trumpametražiai „Naujojo Baltijos kino“ filmai. Vakaro akcentai – rusų juosta „Intymios vietos“, kultinė nuotykių istorija „KON-TIKI“ bei įvairiais festivalio laureatą „Aš, aš pats ir mano mama“, pastatytą prancūzų režisieriaus Guillaume Gallienne. Ši juosta pasakoja apie tikrus režisieriaus išgyvenimus, kai jo mama siekė sūnų paversti dukterimi. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius