-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 11 11

„Scanoramos“ vadovei Gražinai Arlickaitei bus įteiktas Norvegijos Karališkasis ordinas

Šiaurės Europos šalių kino kultūrą puoselėjantis Europos šalių kino forumas „Scanorama“ informavo spaudą, kad sulaukė itin džiugių naujienų ir garbingo įvertinimo iš Norvegijos Karalystės. Festivalio direktorė ir meno vadovė Gražina Arlickaitė už nuopelnus Norvegijos kultūrai bus apdovanota Norvegijos Karališkojo ordino „Už nuopelnus“ Karininko kryžiumi.
Gražina Arlickaitė
Gražina Arlickaitė / Lino Justice nuotr.

Šis apdovanojimas 1985 metais buvo įsteigtas Norvegijos Karaliaus Olavo V. Už reikšmingus nuopelnus Norvegijos Karalystei. Juo įvertinami užsieniečiai ir Norvegijos piliečiai, negyvenantys šalyje. Garbingas apdovanojimas „Scanoramos“ vadovei bus įteiktas lapkričio 16-ąją, Europos šalių kino forumo „Scanorama“ uždarymo ceremonijos metu.

„Gauti šį ordiną man yra didžiulė garbė ir įkvepiantis įpareigojimas. Nuo pat pirmųjų festivalio metų „Scanorama“ skyrė ypatingą dėmesį Šiaurės Europos šalių kinui ir Lietuvos žiūrovams pristatė gausybę puikų filmų iš Norvegijos, todėl esu laiminga, kad mūsų veikla pastebėta ir įvertinta. Dėkoju visiems bičiuliams Norvegijoje, kurie palaikė ir padėjo stprinti ryšius su Norvegijos Karalyste“, – apdovanojimu džiaugėsi G. Arlickaitė.

Bento Hamerio darbas „1001 gramas“ (1001 Grams, 2014) šiemet buvo išrinktas Norvegijos pretendetu į „Oskaro“ apdovanojimą.

Simboliškas sutapimas – „Scanoramos“ uždarymo cemenonijoje, kai Norvegijos Karalystės ambasadorius Lietuvoje J.E. p. Dag Malmer Halvorsen G. Arlickaitei įteiks Norvegijos Karališkąjį ordiną, bus rodomas dar vienas filmas iš Norvegijos. Režisieriaus Bento Hamerio darbas „1001 gramas“ (1001 Grams, 2014) šiemet buvo išrinktas Norvegijos pretendetu į „Oskaro“ apdovanojimą. Bentas Hameris šįsyk siekia pamatuoti, kiek sveria laimė, nusivylimas ir meilė.

Jau dvyliktus metus skaičiuojantis Europos šalių kino forumas „Scanorama“ yra didžiausias ir svarbiausias rudens kino renginys Lietuvoje. Prasidėjęs kaip Šiaurės šalių kino forumas, jis užaugo ir šiandien savo geografija apima visą Europą, tačiau ryšys su Šiaurės Europos šalimis iki šiol yra vienas reikšmingiausių festivalio akcentų.

Lapkričio 6-ąją prasidėjęs Europos šalių kino forumas „Scanorama“ Vilniuje vyks iki lapkričio 16 d., Kaune festivalis viešės lapkričio 13-23 d., Klaipėdoje – lapkričio 13-16 d., o Šiauliuose – lapkričio 22-23 d.

Daugiau informacijos apie festivalio programą: www.scanorama.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius