Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 18

Septynios priežastys, dėl kurių verta vykti į Kanų kino festivalį

Gegužės 17-osios vakarą įvyko septyniasdešimtojo Kanų kino festivalio atidarymo ceremonija. Jau daugelį metų festivalį iš arti stebinti LRT TELEVIZIJOS laidų vedėja ir prodiuserė Lolita Bytautaitė teigia, jog prancūzų spauda šiemet paskelbė septynias priežastis, dėl kurių verta apsilankyti Kanų kino festivalyje, o ji su tuo visiškai sutinkanti.
 70-ojo Kanų kino festivalio atidarymo svečiai
70-ojo Kanų kino festivalio atidarymo svečiai / Audriaus Solomino nuotr.

Pranzūcijos Žydrojoje pakrantėje viešinti L. Bytautaitė teigė, jog šiųmetinė festivalio atidarymo ceremonija buvo labai šventiška. „Vyko labai graži ceremonija, skirta žiuri pirmininkui, charizmatiškam ispanų kino metrui Pedro Almodovarui. Buvo rodomos jo filmų ištraukos, lydimos jo filmų muzikos. Salėje sėdėjo visos jo kino žvaigždės, pradedant Penelope Cruz ir baigiant Victoria Abril. O ceremoniją vedė italų kino žvaigždė Monica Bellucci“, – įspūdžiais dalijasi L.Bytautaitė.

Anot jos, Prancūzijos spauda septyniasdešimtojo kino festivalio proga paskelbė septynias priežastis, dėl kurių verta apsilankyti Kanų kino festivalyje, o pati prodiuserė teigia joms pritarianti. „Visų pirma, tai yra pats prestižiškiausias kino renginys. Tai – festivalis, atradęs režisierius Ingmarą Bergmaną, Federico Fellini, Fransua Trufo, Martin Scorsese. Antra, tai yra visų filmų festivalis, nes čia be dviejų konkursinių programų yra ir „Dvi režisierių savaitės“ bei „Kritikų savaitė“. Trečia, čia galima sutikti ir pamatyti visas pasaulio žvaigždes iš Europos ir Holivudo“, – festivalio privalumus vardija LRT TELEVIZIJOS laidų vedėja.

Be to, spauda skelbia, jog Kanai yra pagarsėję kaip didžiausių skandalų vieta. „Pavyzdžiui, 1953 m. Brigitte Bardot pasirodo su bikiniu, ir tai sulaukė daugybės dėmesio. Taip pat su Kanais yra susijęs ir 2011 m. režisieriaus Larso von Trier skandalas. Įdomu ir tai, kad festivalis turi politinį atspalvį. Prasidėjęs 1947-aisiais, po karo, jis tapo diplomatijos simboliu

Šeštoji priežastis – kritikai teigia, jog būtent čia gimsta ateities kinas. Be to, čia suvažiuoja daugiausiai žurnalistų iš viso pasaulio. Šiemet jų akredituota daugiau nei keturi tūkstančiai. “, – tikina L.Bytautaitė.

LRT.lt primena, kad į tarptautinio kino festivalio programą šiemet įtraukti du Lietuvos kino centro ir LRT paremti vaidybiniai filmai – Šarūno Barto „Šerkšnas“ ir Sergejaus Loznitsos „Nuolankioji“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius