Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 18

„Sidabrine gerve“ apdovanota dokumentinė juosta „Stebuklų laukas“ – nemokamai internete

Prieš dvejus metus Lietuvos kino teatruose pasirodė nekomercinė dokumentinė poema „Stebuklų laukas“. Filmas, pakerėjęs žiūrovus šiluma ir žmogiškumu, buvo apdovanotas „Sidabrine gerve“. Užsienyje filmas buvo atrinktas į prestižinių pasaulio filmų festivalių programas: „Hotdocs“ (Kananda), „Brisbane film festival“ (Australija).
Mindaugas Survila filmuoja naują filmą "Sengirė"
Mindaugas Survila filmuoja naują filmą "Sengirė" / Mindaugo Survilos nuotr.

„Idėja kurti „Stebuklų lauką“ kilo beveik atsitiktinai, kai aplankiau sąvartyną - negalėjau patikėti tuo, ką matau ir jaučiu. Apie tai norėjau papasakoti savo draugams, artimiesiems ir kuo daugiau žmonių. Dėl šios priežasties ir ryžausi 4 metus kurti filmą apie labai unikalią ir nepažintą bendruomenę, gyvenančią šalia Kariotiškių sąvartyno“, – sako „Stebuklų lauko“ režisierius Mindaugas Survila.

Nuo trečiadienio dokumentinę poemą „Stebuklų laukas“ HD vaizdo formatu galima nemokamai peržiūrėti internete www.sengire.lt.

Savo kūrybą platinti nemokamai, ypatingai kai jos kūrimas reikalauja tiek pastangų, nėra įprasta, bet filmo kūrėjai mąsto kitaip.

„Imtis tokio Lietuvoje neįprasto žingsnio paskatino noras paskleisti savo idėjas dar plačiau. Juk kuriam filmus ne tam, kad po premjeros jie gulėtų stalčiuje, o tam, kad juos žiūrėtų žiūrovai. Režisierius tuo laimingesnis, kuo daugiau žiūrovų pamato jo kūrinį“, – sako „Stebuklų lauko“ kūrėjas, šiuo metu dirbantis su nauju projektu, filmu „Sengirė“.

Mindaugo Survilos nuotr./Ereliai po šeiminio barnio - patinas(karėje) bando taikytis su patele
Mindaugo Survilos nuotr./Ereliai po šeiminio barnio - patinas(karėje) bando taikytis su patele

Per 2013-uosius metus „Stebuklų lauko“ autoriai ruošėsi naujam ambicingam ir sudėtingam projektui. Šįkart komanda trejiems metams „išeis į miškus“, filmuos medžių viršūnėse, pasiners į šaltą ežero vandenį tam, kad atskleistų neįtikėtinų ir unikalių dalykų apie Lietuvos sengires ir jos gyventojus.   

Naujojo filmo „Sengirė“ herojai – labai seno miško gyventojai: paukščiai, žvėrys ir jo pakraštyje gyvenantys senoliai. Filmas lydi žiūrovą po girios tankmę, vilkų urvus, kilsteli iki erelių lizdo, kviečia nerti pažiūrėti povandeninio, prieš tūkstantmečius paskendusio miško ir vėl grąžina į žmogaus namus. Trobelėje „žmogiškasis“ laikas – dienos ir valandos – tarsi sustojęs. Bet ar lengva žmogui paklusti gamtos tėkmei, ar senėjimas tampa jo savastimi?

„Mūsų siekis  parodyti Lietuvos  senovinę girią taip, kaip ją matė mūsų senoliai. Jau dabar žmonės pamatę pradinę filmavimo medžiagą negali patikėti, kad filmavome Lietuvoje” – dėstė būsimo filmo režisierius M.Survila.

Mindaugo Survilos nuotr./Tarp jūrinio erelio sparnų galų - 240 cm
Mindaugo Survilos nuotr./Tarp jūrinio erelio sparnų galų - 240 cm

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius