Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 13

„Sidabrinės gervės“ – ir Kaune

Liepos pradžioje lietuviško kino gerbėjus kvietę į Raudondvario dvaro sodybą, ketvirtadienį festivalio „Sidabrinės gervės naktys“ rengėjai naktinį kino seansą rengia Kaune, Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje.
Kino vakaruose dalyvaus aktoriai Sandra Daukšaitė, Aušra Štukytė ir Tomas Kliukas
Kino vakaruose dalyvaus aktoriai Sandra Daukšaitė, Aušra Štukytė ir Tomas Kliukas / Organizatorių nuotr.

Kauniečiai ir miesto svečiai galės pasimėgauti įvairaus žanro filmais po atviru dangumi. Renginio programoje Kaune – dokumentinis filmas „Šanxai Banzai“ (rež. J.Samulionytė). Taip pat bus pristatytas trumpametražis filmas „Paskutinis žmogus, su kuriuo aš kalbėjau“ (rež. M.Kavtaradzė ir M.Stonytė). Žiūrovai turės galimybę pamatyti ir net aštuoniomis „Sidabrinėmis gervėmis“ apdovanotą pilnametražį vaidybinį filmą „Kai apkabinsiu tave“ (rež. K.Vildžiūnas).

Kartu su kinu į Kauną yra pakviesti atvykti ir populiarūs šalies kino, teatro ir televizijos aktoriai Sandra Daukšaitė, Aušra Štukytė, Lina Budzeikaitė, Daiva Rudokaitė, Tomas Kliukas ir kt. Žiūrovai turės galimybę su svečiais pabendrauti jaukioje festivalio aplinkoje, išgirsti įdomių istorijų iš jų patirties ir filmavimų užkulisių.

Renginio metu bus platinamas specialiai apdovanojimams „Sidabrinė gervė 2011“ ir festivaliui išleistas laikraščio „15min“ priedas apie šių metų geriausius lietuviškus filmus.

„Lietuviškas kinas yra atgijęs. Anksčiau žmonės domėdavosi tik Holivudo filmais, nuvertindavo mūsiškius. Dabar situacija visiškai pasikeitė. Požiūris tapo pozityvus, o ir patys filmai įdomesni. Manau, kad renginys pritrauks nemažai lietuviško kino mėgėjų, juk festivalis nemokamas, dabar vidurvasaris, o žmonėms reikalingos tokios pramogos. Svarbiausia, kad oras nesutrukdytų“, – kalbėjo Ryšių istorijos muziejaus vadovė Rūta Mašanauskaitė.

Kas: „Sidabrinės gervės naktis“

Kur: Ryšių istorijos muziejaus kiemelis, Rotušės a. 19

Kada: liepos 14 d., ketvirtadienį, 21 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius