Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 19

Šių metų BAFTA apdovanojimų favoritais laikomi „Įsikūnijimas“ ir „Išminuotojų būrys“

Pagrindiniais kandidatais į šių metų Didžiosios Britanijos kino ir televizijos meno akademijos (BAFTA) apdovanojimus laikomas mokslinės fantastikos filmas „Įsikūnijimas“, kurį sukūrė JAV režisierius Jamesas Cameronas, taip pat jo buvusios žmonos Kathryn Bigelow susukta juosta apie Irako karą „Išminuotojų būrys“ (The Hurt Locker).
„Įsikūnijimas“ (angl. „Avatar“)
„Įsikūnijimas“ (angl. „Avatar“) / Kadras iš filmo

Abu šie filmai, taip pat Didžiojoje Britanijoje sukurtas filmas „Auklėjimas“ (An Education), surinko po aštuonias BAFTA nominacijas.

Šių apdovanojimų, kurie pagal prestižą nedaug teatsilieka nuo „Oskarų“, teikimo ceremonija įvyks sekmadienį, vasario 21 dieną.

Nepaprasto populiarumo sulaukęs J.Camerono „Įsikūnijimas“ tapo sėkmingiausiu visų laikų filmu pagal už parduotus bilietus surinktą sumą. Jau 2,4 mlrd. dolerių pasaulyje uždirbęs filmas neseniai pagerino rekordą, kuris anksčiau priklausė to paties režisieriaus sukurtam filmui „Titanikas“ (Titanic).

Kita vertus, filmas „Išminuotojų būrys“, pasakojantis apie Irake dirbančią JAV išminuotojų grupę, patiriančią milžinišką psichologinį spaudimą, pasaulyje uždirbo mažiau nei 18 mln. dolerių, nurodo tinklalapis boxofficemojo.com.
 
„Įsikūnijimas“ buvo nominuotas BAFTA apdovanojimams geriausio filmo, režisūros, kinematografijos, montažo, muzikos, dizaino, įgarsinimo ir specialiųjų vaizdo efektų kategorijose.
„Išminuotojų būrys“ gali būti apdovanotas geriausio filmo, režisūros, originalaus scenarijaus, geriausio aktoriaus, kinematografijos, montažo, įgarsinimo ir specialiųjų vaizdo efektų kategorijose.

Apie žengimą į suaugusiųjų pasaulį pasakojantis „Auklėjimas“, kurio veiksmas vyksta 1961 metais, nominuotas kaip geriausias tarptautinis ir britų filmas, taip pat geriausios režisūros, geriausios aktorės, geriausio antrojo plano aktoriaus, adaptuoto scenarijaus, kostiumų dizaino ir grimo kategorijose.

Holivudo žvaigždė Quentinas Tarantino gali tikėtis apdovanojimo už geriausią režisūrą juodojo humoro komedijoje apie Antrąjį pasaulinį karą „Negarbingi šunsnukiai“ (Inglourious Basterds).

George'as Clooney nominuotas geriausio aktoriaus kategorijoje už vaidmenį „Viskas ore“ (Up in the Air), o Meryl Streep (Meril Strip) gali tikėtis BAFTA apdovanojimo geriausios aktorės kategorijoje už vaidmenį filme „Julie ir Julia“ (Julie & Julia).

BAFTA apdovanojimai bus teikiami įsibėgėjus kino pasaulio laurų dalijimo sezonui, tačiau jie nelaikomi patikimu ženklu, galinčiu padėti nuspėti, kas šiemet pelnys didžiausią prestižą turinčias JAV Kino meno ir mokslo akademijos teikiamas „Oskarų“ statulėles.
„Oskarų“ teikimo ceremonija šiemet vyks kovo 7 dieną.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius