Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 06

Šiuolaikinį Baltijos šalių kiną Danijoje pristatys festivalis „Baltic Frames“

Penktadienį į Orhuso (Aarhus) miestą Danijoje trečiąjį kartą sugrįžta Baltijos šalių kino festivalis „Baltic Frames“. Švenčiant Lietuvos, Latvijos ir Estijos valstybingumo atkūrimo šimtmetį, balandžio 6–9 d. vyksiančiame festivalyje kino industrijos atstovams ir žiūrovams bus pristatyta šiuolaikiniam Baltijos šalių kinui skirta programa bei teminis seminaras, kurio metu bus diskutuojama apie Baltijos kino tendencijas bei sąsajas su Danija.
Arūno Matelio filmo „Nuostabieji lūzeriai“ spaudos koferencija
Arūno Matelio filmas „Nuostabieji lūzeriai“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Kinas Šimtmetis

Ši Baltijos šalių programa įtraukta į 12 bendrų tarptautinių kino sklaidos projektų, dėl kurių susitarė ir kuriuos žinomuose Europos vaidybinių, dokumentinių ir animacinių filmų festivaliuose šiemet vykdys Lietuvos kino centras, Latvijos nacionalinis kino centras ir Estijos kino institutas.

„Programoje bus parodytas režisieriaus Arūno Matelio naujausias dokumentinis filmas „Nuostabieji lūzeriai. Kita planeta“, Audriaus Stonio dokumentinis filmas „Moteris ir ledynas“, Eglės Vertelytės režisuota tragikomedija „Stebuklas“ ir Lino Mikutos trumpametražis dokumentinis filmas „Šaltos ausys“. Šią šiuolaikinio lietuviško kino programą taip pat išvys Kopenhagos gyventojai ir svečiai – Danijos sostinėje Baltijos šalių kino festivalis „Baltic Frames“ vyks pirmą kartą balandžio 26–gegužės 12 d.“, – pranešime žiniasklaidai rašo Lietuvos kino centras.

Kadras iš filmo „Šaltos ausys“
Kadras iš filmo „Šaltos ausys“

Seminaro diskusijoje, kurią moderuos Danijos kultūros instituto Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje direktorius Simon Drewsen Holmberg, dalyvaus visų trijų Baltijos šalių dokumentinio kino kūrėjai, festivalyje pristatysiantys savo filmus. Lietuvai atstovaus režisierius A.Matelis.

Festivalis „Baltic Frames“ Orhuse ir Kopenhagoje organizuojamas bendradarbiaujant su Danijos kultūros institutu Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, Danijos kino institutu, Baltijos šalių ambasadomis Danijoje ir nacionalinėms Baltijos šalių kino institucijomis bei Danijos kultūros ir užsienio reikalų ministerijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius