Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 20

„Skalvija“ kviečia mokytis kino

„Skalvijos“ kino centras kviečia ne tik žiūrėti kokybišką nekomercinį kiną, bet ir suteikia galimybes pasimokyti kino pagrindų visiems – vaikams, jaunimui ir suaugusiems. Šį savaitgalį „Skalvijos“ kino centre bus tiršta kino švietimui skirtų renginių – šeštadienį, sausio 22 d., 12 val. vyks animacijos dirbtuvėlės mažiesiems, o abi šeštadienio ir sekmadienio popietes kviesime visus į „Skalvijos“ kino akademijos studentų darbų peržiūras. Suaugusieji kviečiami į kino kursus su kino profesionalais.
Kino bandymai
Kino bandymai / Organizatorių nuotr.

Animacijos dirbtuvėlės vaikams

 „Skalvijos“ kino centre jau antrus metu nuolat rodomas filmų ciklas šeimoms su vaikais. Savaitgalio rytais, 13 ir 15 val.,  tėveliai ir vaikai kviečiami į „Karlsono kiną“.  Kiekvieną savaitgalį parenkama įvairiausių neregėtų kino įdomybių – smagių, spalvingų, trumpų, ilgų, lietuviškų ir iš kitur atkeliavusių filmų. Į Karlsono seansus kviečiame ir pačius mažiausius, ir jau ūgtelėjusius vaikus.

 „Karlsono kinas“ kviečia vaikus patiems pabandyti kurti animacinius filmus. Kas antrą šeštadienį animatoriai Valentas Aškinis ir Jūratė Leikaitė prieš „Karlsono kino“ seansus veda valandos trukmės animacijos dirbtuvėles įvairaus amžiaus vaikams. Savo sukurtus filmukus vaikai išvysta kino ekrane iš karto po kino seanso. Šį šeštadienį 12 val. tradiciškai lauksime vaikų animacijos dirbtuvėlėse. Dirbtuvėlių tema – abėcėlės raidelės, technika – pieštinė animacija. Po dirbtuvėlių vaikai su tėvais žiūrės prancūzų animacinį filmą „Azuras ir Asmaras“. 

„Skalvijos“ kino akademijos studentų darbų peržiūros

Šeštadienį, sausio 22 d.  15 val., „Skalvijos“ kino centre vyks “Skalvijos“ kino akademijoje vaidybinį kiną studijuojančių pirmakursių bei dokumentinio kino kurso studentų darbų peržiūros, o sekmadienį, sausio 23 d. 15 val., savo filmus rodys jau antrus metus vaidybinį kiną kurti besimokantys studentai. Peržiūrose dalyvaus „Skalvijos“ kino akademijos studentai bei jų dėstytojai.

Šį kartą savo rudens semestro darbus pristatys trys moksleivių kursai. Vaidybinį kiną studijuojantys pirmakursiai šį semestrą mokėsi kino kūrimo pradžiamokslio kartu su jauna režisiere Lina Lužyte. Vaidybinio kino antrakursiams šį rudenį dėstė režisierė Janina Lapinskaitė, jie studijavo aktoriaus darbą kine bei kūrė trumpo metražo vaidybinius filmus. Darbo su filmavimo technika antrojo kurso studentus visą semestrą mokė jauni profesionalūs operatoriai iš „Kino kalvės“ (VšĮ „Čiobreliai“). Kurti dokumentinį kiną pasiryžusiems moksleiviams dėstė režisierė Jūratė Samulionytė, rudens semestrą jie kūrė draugų portertus. Visi „Skalvijos“ akademijos studentai ne tik mokėsi kino profesijos paslapčių, bet ir kino istorijos. Paskaitas jiems skaitė kino kritikė Izolda Keidošiūtė.

Šiemet „Skalvijos“ kino akademijoje studijuoja beveik 40 moksleivių. 14-18 m. jaunuoliai mokosi dviejose skirtingose studijų programose: vaidybinio kino ir dokumentikos. Vaidybinio kino studijos trunka dvejus metus, kiekvienas mokslo metų semestras yra skirtas skirtingiems kūrybinio proceso etapams: kino pagrindams, montažui, operatorystei, aktoriaus darbui kine. Dokumentinio kino studijos trunka vienerius metus. Studijų dalyviai susipažįsta su  dokumentinio kino istorija ir teorija, gilinasi į dokumentinio kino gamybos specifiką bei patys kuria trumpus etiudus. Jaunimui, besidominčiam kino istorija ir teorija, skirtas specialus kino teorijos ir analizės kursas, trukantis vienerius metus ir renkamas kas antrus metus. Paskaitų dalyviai studijuoja kino istoriją ir teoriją, kino kalbą, mokosi analizuoti kino filmus bei rašyti recenzijas. „Skalvijos“ kino akademiją remia LR Kultūros rėmimo fondas. 

Kviečia mokytis kino ir suaugusius

Artėjant pavasariui „Skalvijos“ kino centras tradiciškai  pakviečia mokytis kino suaugusius ir jaunimą nuo 14 m. Šiam sezonui yra parengti trys skirtingi kursai su iškiliais Lietuvos kino žmonėmis.

Visai naujai parengtą kino analizės kursą „Kaip žiūrėti kiną?“ dėstys kino kritikė Rasa Paukštytė. Išskirtinį paskaitų ir diskusijų ciklą „Kitoks dokumentinis kinas“ ves vienas iškiliausių Lietuvos dokumentinio kino kūrėjų Audrius Stonys. Praktinius kino režisūros kursus ves režisierė Lina Lužytė. Paskaitos ir užsiėmimai vyks kartą per savaitę vakarais ir truks tris mėnesius. Kol mokysis, kursų dalyviai turės 50 proc. nuolaidą „Skalvijos“ kino centre rodomiems filmams.

Daugiau informacijos apie renginius teikia edukacinių projektų koordinatorė Goda Sosnovskienė, el.paštas: goda@skalvija.lt, tel.: (8-5) 261 0505.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius