-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 01 09

„Skalvijoje“ pratęsiamas ekologiją skatinantis „žaliasis“ sezonas

Sėkmingas ekologiją skatinantis projektas, vykdytas „Skalvijos“ kino centre nuo pernai vasaros, pratęsiamas dar pusmečiui.
Kino teatras
Kino teatras / Photos.com nuotr.

Šiemet pirmasis „žalias“ kino seansas įvyks sausio 13 d., 17 val., į kurį atnešus mažiausiai 10 galvaninių elementų (baterijų) ir vieną smulkios technikos prietaisą, bus galima nemokamai pažiūrėti kino juostą „Irina Palm“ (rež. Sam Garbarski, 2007 m.).

Kaip ir buvo numatyta projekto partnerių, iniciatyva 2009 m. pratęsta sulaukus didelio kino centro lankytojų aktyvumo. Per pusmetį buvo surinkta daugiau nei 60 kg galvaninių elementų, 20 kg CD plokštelių ir 30 kg smulkios buitinės technikos. Visos atliekos buvo perduotos perdirbimui.
„Projektą sėkmingu laikome todėl, kad jo metu pavyko surinkti atliekų perdirbimui, o taip pat atkreipėme kino centro lankytojų dėmesį į tai, jog net ir smulkios atliekos, tokios kaip galvaniniai elementai, turi būti išmetamos į specialius konteinerius. Tai, jog žmonės pagrindinę projekto idėją suprato, rodo ir jų savanoriškas dalyvavimas akcijoje be jokio atlygio – nemažai atliekų atnešė žiūrovai užsukę į „Skalviją“ pažiūrėti nebūtinai projektui skirto filmo“, – sakė Vilma Levickaitė, „Skalvijos“ kino centro direktorė.

Kaip ir pernai, „Skalvijoje“ kas mėnesį bus organizuojami specialūs „žaliaisiais“ vadinami seansai ekologijai neabejingiems kino centro lankytojams. Atnešę nurodytą kiekį perdirbimui tinkamų atliekų jie galės žiūrėti projektui skirtus filmus nemokamai.

Atliekas į kino centrą projekto organizatoriai prašo atnešti likus valandai iki nemokamo seanso ir įmesti į tam skirtus konteinerius. Atnešusiems atliekų kvietimai bus dalinami šalia konteinerių. 
Neatnešusieji atliekų, bilietus į projektui skirtus filmų seansus galės įsigyti už standartinį mokestį. Bilietai bus parduodami tik jei liks vietų.

Ekologišką elgesį „Skalvijos“ kino centras šiemet skatins su atliekų perdirbimo bendrove „Žalvaris“, darnaus vystimosi klausimais konsultuojančia bendrove „Alchemic“ ir ryšių su visuomene kompanija „Publicum“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius