-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 08

„Skalvijoje“ pristatytas pirmasis prancūzų filmas apie legendinį S.Gaisnbourgą (video, nuotraukos)

Penktadienio vakarą „Skalvijoje“ pristatytas pirmasis prancūzų filmas apie legendinį prancūzų chansono kūrėją Serge‘ą Gainsbourgą sukurtas biografinis filmas „Gainsbourgas. Didvyriškas gyvenimas“.
„Gainsbourg‘as. Didvyriškas gyvenimas“
„Gainsbourg‘as. Didvyriškas gyvenimas“ / Kadras iš filmo

Prancūzijoje tai gerai žinomas ir vertinamas menininkas, tačiau Lietuvoje daugelis jį tik atranda pasižiūrėję minėtą filmą, todėl penktadienį „Skalvijoje“ buvo organizuotas specialus vakarėlis jo garbei.

Vakaro metu „Skalvijoje“ skambėjo žymiausi ir gražiausi S. Gainsbourgo kūriniai, buvo rodomas ir paties menininko režisuotas filmas „Charlotte For Ever“, kuriame jis vaidino kartu su dukra Charlotte Gaisnbourg, itin išgarsėjusia po vaidmens danų režisieriaus Larso von Triero filmo
„Antikristas“.

Pristatyti kultinį prancūzų menininką, labiausiai žinomą iš singlo „Je t'aime... moi non plus“, „Skalvijai“ padėjo Lietuvos frankofonų klubas. Jo nariai pakvietė „Skalvijos“ žiūrovus kartu atlikti jo dainą „Je Suis Venu Te Dire Que Je M'en Vais“ (liet. Atėjau pasakyti tau – išeinu) ir pagal prancūziškas tradicijas paminėti Trijų Karalių šventę.

Žiūrovai buvo vaišinami karštu vynu ir gardžiu Karalių pyragu („Galette des Rois“), pagamintu pagal prancūziškos konditerijos tradicijas. Jame paslėptą siurprizą atradęs laimingasis buvo išrinktas 2011-ųjų metų Karaliumi. Jis tapo garbės svečiu CLeF renginiuose, taip pat buvo apdovanotas kvietimais į „Skalvijos“ filmus.

Apie garsųjį prancūzų kūrėją sukurtą filmą „Gainsbourgas. Didvyriškas gyvenimas“ „Skalvijoje“ bus galima pamatyti visą sausio mėnesį. Jis atskleidžia svarbiausius S. Gainsbourg‘o gyvenimo momentus – nuo vaikystėsnacių apgultame Paryžiuje, susidomėjimo daile iki panirimo į muziką ir jo kūryboje ryškų pėdsaką palikusių pažinčių su aktorėmis bei dainininkėmis Brigitte Bardot ir Jane Birkin.

 
VIDEO: Gainsbourg UK Trailer

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius