-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 19

„Skalvijos“ kino centre – lietuviška animacija vaikams

Šį savaitgalį „Skalvijos“ kino ekrane – nauji ir klasika jau tapę lietuviški animaciniai filmai bei kaimynų latvių kurta originali lėlinė animacija. Kino seansai – „Lietuviška palėpė“ ir „Meškiukas ateina“ – bei sekmadienio vidurdienį rengiamos animacijos dirbtuvės vaikams yra programos „Karlsono kinas“ dalis.
Kinas
Kinas / „Photos“ nuotr.

„Be galo džiaugiamės galėdami mažiesiems pristatyti jau primirštus lietuviškus animacinius filmukus, kuriuos prieš daugelį metų, ko gero, vakarais žiūrėdavo dauguma dabartinių tėvelių. Antra vertus, „Karlsono kinas“ yra ne tik pramoginė, bet ir edukacinė programa, kuria siekiama atskleisti fantastišką animacijos pasaulio įvairovę bei paskatinti pačius vaikus tapti kūrėjais, lavinti vaizduotę“, – pasakojo  „Karlsono kino“ koordinatorė Goda Sosnovskienė.

Kino teatro pranešime spaudai teigiama, kad programoje „Lietuviška palėpė“ šeštadienį bus rodomi devyni nuotaikingi jau klasika tapę animaciniai filmukai, skirti patiems mažiausiems, vaikams nuo trejų metų. Į šią beveik valandos trukmės programą įtraukti tokie filmukai kaip „Baubas“, „Piratai“, „Sraigė maiva“, „Pusryčiai – jėga“ ir kiti.

Sekmadieninė lėlinės animacijos programa „Meškiukas ateina“ laukia vaikų nuo 4 metų. Joje bus rodomi kaimynų latvių kurti filmukai apie jonvabalį, vabzdžių mokyklą, labai valgų meškiuką ar bebrą, iš kurio kažkas pavogė dantis. Programos trukmė taip pat specialiai pritaikyta mažiesiems žiūrovams ir tęsiasi apie valandą. Prieš ją vyks antrosios animacijos dirbtuvės vaikams.

Pasak „Skalvijos“ kino centro edukacijos specialistų, animacijos dirbtuvėse vaikai gauna unikalią galimybę iš arti pažvelgti į animacijos pasaulį, suprasti jo principus ir realizuoti savo kūrybiškumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius