Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 08

„Skalvijos“ kino centre pradedamas rodyti Mindaugo Survilos dokumentinis filmas „Stebuklų laukas“

„Skalvijos“ kino centre nuo gruodžio 9 d. pradedamas rodyti režisieriaus Mindaugo Survilos dokumentinis filmas „Stebuklų laukas“. Tai dokumentinė poema apie žmones, kurie dešimtmečius gyveno miške, netoli buvusio Kariotiškių sąvartyno. Filme atskleidžiamas savotiškos bendruomenės gyvenimas, jos kasdienybė, parodomas žmonių, atsisakiusių visko, pasiryžimas gyventi.
Filmas „Stebuklų laukas“
Filmas „Stebuklų laukas“ / Ramūno Danisevičiaus nuotr.

Jaunam režisieriui M.Survilai benamiai tapo svarbia jo gyvenimo dalimi. Ketverius metus jis bendravo su žmonėmis, gyvenančiais šalia sąvartyno. Buvo su jais jų kasdienybėje, filmuodamas atsargiai, stengdamasis niekaip nesutrikdyti šių žmonių gyvenimų. Taip atradęs savą ryšį, pasitikėjimo ir artumo santykį su jais, M.Survila sukūrė filmą „Stebuklų laukas“.

Šio unikalaus filmo tema apie paribio gyventojus provokuoja socialinius, filosofinius klausimus.

Gruodžio 13 d., po filmo „Stebuklų laukas“ seanso (19.20 val.), „Skalvijos“ kino centre rengiama paskaita. Joje socialinių mokslų daktarė Donata Petružytė (kurios darbo tema „Atliekų rinkėjų darbas ir gyvensena: Kariotiškių sąvartyno atvejis“) kalbės apie atliekų rinkėjus nuo Antikos laikų; kas buvo svarbiausia XVII a. Japonijoje gyvenantiems rinkėjams; kaip JAV valdžia XIX a. pratino gyventojus šiukšlių nepilti per tvorą, referuos, kokias teises išsireikalavo rinkėjų profsąjungos Paryžiuje ir nusakys, kokia situacija yra Lietuvoje. D.Petružytė pasakos apie Kariotiškių sąvartyne gyvenusius žmones ne kaip lokalų reiškinį, bet kaip kiekvienoje civilizacijoje egzistuojanti fenomeną. Kariotiškių sąvartyno žmones, jų darbą, gyvenseną ji susies su platesniu kontekstu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius