Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 24

„Tamsos riterio“ trilogiją kritikai lygina su Franciso Fordo Coppolos „Krikštatėviu“

Įspūdingos sėkmės sulaukusi paskutinioji Christopherio Nolano trilogijos apie žmogų-šikšnosparnį dalis „Tamsos riterio sugrįžimas“ jau netrukus pasieks ir Lietuvos kino teatrus – visi norintys filmą galės išvysti jau nuo šio penktadienio, liepos 27 dienos.
Filmas „Tamsos riterio sugrįžimas“
Filmas „Tamsos riterio sugrįžimas“ / Kadras iš filmo

Už Atlanto jau pradėtas rodyti „Tamsos riterio sugrįžimas“ gali pasigirti išties neįtikėtinu 9,2 iš galimų 10-ies balų reitingu Internetinėje kino filmų bazėje (IMDB). Populiariame kino tinklalapyje Rottentomatoes.com kritikai šiam filmui skyrė 87 proc. palankių vertinimų, o žiūrovai – net 93 proc. iš 100.

Ambicingas, apgalvotas „Tamsos riterio sugrįžimas“, anot vertintojų, efektingai užbaigia Ch.Nolano trilogiją. O štai „The Guardian“ apžvalgininkai net titulavo juostą mūsų kartos „Krikštatėviu“, prisimindami legendine tapusią Franciso Fordo Coppolos trilogiją. Ką jau kalbėti, kad tokios mintys, kaip Harvio Dento-Dviveidžio ir paties Betmeno ištarti žodžiai filme „Tamsos riteris“: „Turi mirti kaip didvyris arba gyventi pakankamai ilgai, kad taptum niekšas“, tapo sparnuotomis frazėmis.

Istorijos perpasakojimo meistrai

Nedaug kas žino, kad F.F.Coppola beveik atsisakė galimybės režisuoti „Krikštatėvį“, nes jam labai nepatiko „prasta ir pigi“ Mario Puzo knyga, pagal kurią buvo statomas filmas. Kino kūrėjas tikino, neva šis kūrinys atstovauja visoms blogybėms, kurių jis vengė visą gyvenimą. Tačiau su kinematografo Gordono Williso pagalba jis rekonstravo romaną taip, kad šis virto kapitalizmo gelmių tyrimu, patiektu su prabangiu prieskoniu. Tarytum skanautum Williamo Shakespeare‘o eros vyną.

Lygiai taip kaip F.F.Coppola, Ch.Nolanas kurdamas „Tamsos riterį“ ir kitus trilogijos filmus, pasiėmė pakankamai lėkštą istoriją ir sumodeliavo iš jos sodrų ir sudėtingą kino mitą.

Betmenas buvo sukurtas 1939-aisiais, o jo kūrėjai sėmėsi įkvėpimo iš tokių nesudėtingo siužeto filmų kaip 1920-ųjų „Zoro kaukė“ ar 1930-ųjų „Šikšnosparnio šnabždesiai“. Talentingasis Ch.Nolanas su įtaigaus aktoriaus Christiano Bale‘o pagalba sugebėjo, atrodytų, vidutinio ryškumo komiksų herojų paversti vienu sudėtingiausių superdidvyrių per visą istoriją. Tad nenuostabu, kad Betmeno flirtas su tamsa, kova su savimi ir nuožmiais priešais įsirėžė į kino mylėtojų atmintį kaip viena didingiausių šios kino kartos trilogijų.

Naujajame filme „Tamsos riterio sugrįžimas“ žiūrovai greta Betmeną įkūnijusio Ch.Bale‘o išvys žaviąsias Anne Hathaway, Marion Cotillard, taip pat garsius aktorius Gary Oldmaną, Josephą Gordoną-Levitt, Liamą Neesoną, Morganą Freemaną, Michaelą Caine‘ą, blogiuku Beinu virtusį Tomą Hardy ir kitus.

Ypač laukiama paskutinioji „Tamsos riterio“ trilogijos dalis Lietuvos kino teatrus pasieks jau liepos 27 dieną.

VIDEO: TAMSOS RITERIO SUGRĮŽIMAS - liepos 27 d. - lietuviškai titruotas anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius