-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 01 20

Tarp pretenduojančių į „Oskarą“ užsienio filmų – „Geresniame pasaulyje“ ir „Biutiful“

„Auksinį gaublį“ šiemet pelnęs danų filmas „Geresniame pasaulyje“ („Haevnen“) ir ispanų kino juosta „Biutiful“ su aktoriumi Javieru Bardemu įvardyti tarp galutinių pretendentų į „Oskarą“ geriausio užsienio filmo kategorijoje.
Javieras Bardemas
Javieras Bardemas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiam kinematografijos pasaulyje didžiausią prestižą turinčiam apdovanojimui iš pradžių buvo pasiūlyti 65 filmai, o vėliau sąrašas sutrumpintas iki devynių pretendentų.

Galutiniame sąraše liko filmai, kuriuos pasiūlė Alžyras, Kanada, Danija, Graikija, Japonija, Meksika, Ispanija, Pietų Afrikos Respublika ir Švedija.

Tarp pretendentų į JAV kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimą – švedų filmas „Tiesiog Saimonas“ („I rymden finns inga kaenslor“), prancūzų „Už įstatymų ribų“ („Hors la Loi“), kurį pasiūlė Alžyras, graikų „Iltinis dantis“ („Kynodontas“) ir ispanų „Netgi lietus“ („Tambien la Lluvia“).

Latvija į pirmą sąrašą buvo pateikusi režisieriaus Mario Martinsono vaidybinį filmą „Amaya“, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka lietuvių muzikantas ir aktorius Andrius Mamontovas, taip pat sukūręs šiai Honkonge kurtai juostai garso takelį.

Filmas „Amaya“ pasakoja apie romantiką Polą, kuris po dramatiško išsiskyrimo su mylimąja leidžiasi į klajones po pasaulį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius