-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 07

Teatrai.lt tiesiai iš festivalio „Kino pavasaris“. Paauglių kelionė filme „Bėgam iš Berlyno“

Ką daryti, kai tau keturiolika, o mergaitė, kurią tu įsimylėjęs nepakviečia tavęs į gimtadienį? Per vasaros atostogas lieki vienas namuose ir neturi ką veikti?
Kadras iš filmo ,,Bėgam iš Berlyno''
Kadras iš filmo ,,Bėgam iš Berlyno''

Į šiuos ir dar daug kitų klausimų atsakymus rasite filme „Bėgam iš Berlyno“. Tai vokiečių autoriaus Wolfgango Herrndorfo knygos „Čikas“ ekranizacija. Turkų kilmės vokiečių režisierius Fatihas Akinas „Kino pavasaryje jau ne debiutantas. Šį kartą režisierius siūlo leistis į kelionę su dviem keturiolikmečiais: kartu su jais patirti labai įvairių ir netikėtų nuotykių, suprasti, kas yra draugystė ir kaip sulaužomi išankstiniai stereotipai apie santykius ir žmones. Režisierius pristato vieną realistiškiausių savo kūryboje filmų, kuris yra kupinas nostalgijos ir neįpareigojančių pramogų.

Filme pasakojama įsimintina ir spalvinga dviejų paauglių Maiko ir Čiko kelionė pavogtu automobiliu po Vokietiją. Pasibaigus mokslo metams ateina vasara. Kol Maiko mama gydosi nuo alkoholizmo priklausomybių klinikoje, o 200 eurų palikęs tėvas su savo asistente išvyksta „darbo reikalais“, likęs vienas keturiolikmetis Maikas nuobodžiauja prabangiuose namuose.

Vieną popietę prie jo namų pasirodo klasės naujokas Čikas su vogtu „Lada“ automobiliu. Čikas – rusų imigrantų sūnus, todėl nėra priimamas į visuomenės ir klasiokų ratą. Galvodami ką nuveikti, paaugliai išsiaiškina, kad tik jų vienintelių klasės gražuolė Tatjana nepakvietė į savo gimtadienį. Šis faktas vaikinus suvienija. Nusprendę, kad pasirodę su pavogtu automobiliu padarys didžiulį įspūdį Tatjanai, ryžtasi užsukti į vakarėlį. Tačiau iš ten skubiai pasišalina ir išvažiuoja ieškoti nuotykių už miesto ribų. Išvažiavus iš miesto prasideda kvapą gniaužianti kelionė su galybe pirmųjų kartų, pakeisiančių jaunuolių gyvenimą negrįžtamai.

„Bėgam iš Berlyno“ žiūrovus sugrąžins į beprotišką paauglystę, kurioje nėra didelių įsipareigojimų ir atsakomybių, o paauglius nukels į nuotykį, kuriame jų bendraamžiai kelionės metu bando suprasti, ką reiškia būti suaugusiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius