Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 26

Uma Thurman taps grėsminga ir gundančia Medūza (video)

„Uma Thurman tokia geisminga ir gundanti net tada, kai ant veido rangosi 75 gyvatės“, – tokiais žodžiais aktorę apibūdino garsusis kino režisierius Chrisas Columbusas.
Filmas „Persis Džeksonas ir Olimpo dievai: žaibo vagis“
Filmas „Persis Džeksonas ir Olimpo dievai: žaibo vagis“ / Kadras iš filmo

C.Columbusas garsią aktorę pasirinko Medūzos, užburtos mitologinės būtybės su garbanomis iš gyvačių, vaidmeniui naujausiame filme „Persis Džeksonas ir Olimpo dievai: žaibo vagis“.

Garsaus režisieriaus filmografijoje įrašyti pagyrimai už pirmų dviejų filmų apie Harį Poterį režisavimą bei už per bene kiekvienas Kalėdas kartojamą juostą „Vienas namuose“. C.Columbusas sako, kad galimybė sukurti savaip įsivaizduojamą Medūzos personažą buvo vienas iš lemiamų veiksnių imtis „Persio Džeksono“ projekto. Filmas sukurtas pagal rašytojo Ricko Riordano populiarios knygų serijos pirmąją novelę.

„Galimybė naudoti kompiuteriu pieštas gyvates kartu su realia aktore buvo pirmas mane sužavėjęs efektas“, – sako režisierius.

Režisierius pamena, kad vaikystėje mitologinė Medūza buvo labiausiai jį gąsdinantis sutvėrimas. Žiūrėdamas senuosius filmus, vėliau režisierius suprato, kad čia Medūzos neatrodė pakankamai realios, o jos istorija nepakankamai išplėtota.

Remiantis rumunų poetu Ovidu, Medūza buvo nuostabaus grožio, nekalta dvasininkė, kurią Atėnės šventykloje išprievartavo jūrų dievas Poseidonas. Atėnė, įtūžusi, kad jos šventykla suteršta, nubaudė Medūzą, paversdama jos ilgus plaukus gyvatėmis, o vos pažvelgę į deivės akis, vyrai virsdavo akmeniu.

Tokią Medūzą – kaip tikrą pabaisą – pažįsta dauguma kino žiūrovų. Režisierius pasikvietė U.Thurman, vaidinusią Q.Tarantino filmuose „Bulvarinis skaitalas“, „Nužudyti Bilą“, tikėdamasis, kad ji suteiks įvairumo šiam sudėtingam personažui. U.Thurman buvo pirmoji aktorė, kurią režisierius pasirinko vaidinti filme „Persis Džeksonas ir Olimpo dievai: žaibo vagis“. Aktorei paaiškinęs, kodėl ją pasirinko, režisierius pasauliui pareiškė, kad „su Uma jūs gausite papildomą dozę gašlumo ir užsispyrimo“.

„Persis Džeksonas ir Olimpo dievai: žaibo vagis“ kino teatruose pradedamas rodyti vasario 12 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius