Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 16

Iššūkyje „Odisėja72“ per tris paras sukurta šešiolika naujų filmų

3 paros, 120 video kūrėjų, 16 naujų filmų – tokia iššūkio „Odisėja72“ matematika. Vakar kino teatre „Pasaka“ įvyko per rekordiškai trumpą laiką sukurtų filmų premjeros. Juos dalyvaujančios komandos ruošė pagal renginio atidarymo metu gautas užduotis, o geriausiai pasirodžiusios, tiksliausiai organizatorių lūkesčius išpildžiusios keturios komandos apdovanotos vertingais prizais.
„Odisėja72“ renginys
„Odisėja72“ renginys / Organizatorių nuotr.

Renginio organizatoriaus video agentūros „Turbo“ vadovas Airidas Janušauskas teigia, jog audiovizualinių menų bendruomenė yra kaip niekad vieninga: „Šis renginys yra tikras įrodymas, kad video kūrėjai moka priimti iššūkius ir kurti kartu. „Odisėja72“ komandos patvirtino, kad svarbiausia ne konkurencija, o bendradarbiavimas. Entuziazmas, užsispyrimas ir galutinis rezultatas įrodo, kiek daug Lietuvoje yra jaunų stiprių ir talentingų video kūrėjų, o audiovizualinių menų rinkos laukia šviesi ateitis“.

„Įdomu buvo stebėti, kaip suspaustas laikas ir stresas skatina komandų kūrybiškumą. Pasirodo, per valandą Vilniuje gali gauti smuiką, 3 vonias, naro kostiumą, automobilį, plotą ant stogo, ir neribotą skaičių aktorių, makiažo meistrų ir montažo specialistų. Ypatingai džiugino tai, kaip kūrybiškai komandos išnaudojo Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) „LinkMenų fabriką”: angarą, video ir audio studijas bei kitas kūrybines erdves“, – sakė pagrindinio renginio partnerio VGTU „LinkMenų fabriko“ direktoriaus pavaduotoja Eglė Girdzijauskaitė.

Pristatyti filmai bei jų idėjos labai įvairios: nuo romantinio žanro iki mokslinės fantastikos. Geriausiu filmu buvo išrinktas komandos „Paskutinis kartas“ filmas, kurio pavadinimas sutampa su komandos. Komisijos narė, „AMI Inkubatoriaus“ direktorė, režisierė Inesa Kurklietytė, pristatydama nugalėtoją atskleidė, kad komisija filmą rinko pagal tai, kaip komanda gebėjo apjungti visus kino elementus: „Vertinome kaip pavyko kinematografiją, scenarijų, aktorių darbą, montažą ir pačią idėją sujungti į vieną visumą, ir priversti žiūrovus tikėti tuo, kas matoma ekrane“.

Detektyvo žanro filmas, pasakojęs apie jauno vaikino kerštą mylimosios meilužiui, laimėjo 3600 eurų vertės VGTU „LinkMenų fabriko“, „Prorent“, „Promaksa“, „Hannu-pro Vilnius“ bei „AMI Inkubatoriaus“ įsteigtus prizus, kuriuos kiekviena laimėjusi komanda galės panaudoti ateities projektų kūrimui.

Kinematografiškiausio filmo kategorijoje laimėjo komandos „Danila production“ filmas „Broken but beautiful“. Komisijos narys operatorius Adomas Jablonskis pripažino, jog sprendimą lėmė geriausia kompozicija, ekspozicinis tęstinumas bei žanrą atspindintis apšvietimas.

Originaliausio idėjos įgyvendinimo kategorijoje laimėjo filmas „Kabliukas“, kurį sukūrė komanda „Nu ir ko“. Apdovanojimą skirdamas įmonės „Wide Wings“ kūrybos vadovas Raimondas Kavaliauskas neslėpė, jog šis filmas pretendavo į geriausio filmo nominaciją – dėl nugalėtojo komisija įnirtingai ginčijosi. Mokslinės fantastikos žanro filmas pasakoja apie herojų, visą gyvenimą iš rankų nepaleidžiantį skėčio–laiko mašinos. Geriausio montažo kategorijoje laimėjo komandos „Uuuuuu“ filmas „Who?“ – prizo nusipelnė už nenutrūkstamą ir istorijai papildomas prasmes suteikiantį montažą.

Filmus netrukus bus galima peržiūrėti renginio tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius