-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 08 08

Už blogiausios pasaulio dainininkės vaidmenį M.Streep prognozuojama 20-oji „Oskaro“ nominacija

„Niekada nemaniau, kad sulaukusi keturiasdešimties vis dar turėsiu vaidmenų“, – prisipažįsta 67-erių aktorė Meryl Streep. Vienos iš geriausių pasaulio aktorių virtuozišką vaidybą vėl bus galima įvertinti nuo rugpjūčio 12 dienos – tuomet Lietuvos kino teatruose bus pradėta rodyti komedija „Florence“. Už šį vaidmenį jai prognozuojama 20-oji „Oskaro“ nominacija.
Filmo „Florence“ stop kadras
Filmo „Florence“ stop kadras / Filmo „Florence“ stop kadras

Britų režisieriaus Stepheno Frearso komedija „Florence“ žiūrovus supažindins su tikra, tačiau Lietuvoje beveik nežinoma JAV dainininkės Florence Foster Jenkins gyvenimo istorija. Absurdiškai netalentingos ir nesavikritiškos Niujorko aukštuomenės damos kelią į didžiąją sceną filme suvaidino amerikiečių aktorė Meryl Streep. „Tai blogiausias balsas muzikos istorijoje”, – taip apie Florence balsą kalbėjo kritikai.

F.F. Jenkins – turtinga aukštuomenės ponia, išties gyvenusi XX a. Niujorke. Perkopusi 40-metį ji nusprendė įgyvendinti seną svajonę – tapti operos dainininke. Įsitikinusi, kad yra apdovanota neeiliniu talentu, operos diletantė greitai užsitarnavo blogiausios pasaulyje dainininkės titulą. Tapus pajuokos objektu, Florence populiarumas taip išaugo, jog dainininkė net buvo pakviesta koncertuoti į prestižinę Karnegio salę, talpinančią daugiau nei 3000 žiūrovų.

„Ji sugebėjo išlikti tokia, kokiais kiekvienas mūsų buvome vaikystėje. Trūkstamus gabumus užpildydavo savo vaizduote ir tiesiog nuoširdžiai mėgavosi pačiu procesu“, – neeilinį Florence „talentą“ apibūdina M.Streep.

VIDEO: FLORENCE (Florence Foster Jenkins Lithuanian trailer)

Specialiai filmavimams aktorei teko išmokti sunkiausias ir populiariausias operos primadonų arijas. „Išmokau dainuoti visas arijas taip gerai, kaip tik galėjau. Tuomet leidausi į klaidų pasaulį“, – sako trijų „Oskarų“ laureatė M.Streep.

„Jei pasiklausytumėt jos įrašų, išgirstumėt, kad tai vienu metu – ir labai jautru, ir absurdiškai juokinga.“ Taip apie naujausio savo filmo heroję atsiliepia režisierius S.Frearsas. Įkvepiančią istoriją kino ekranuose atgaivinti nusprendęs kūrėjas publikai jau pažįstamas iš filmų „Karalienė“ ir „Filomena“. Britas jau du kartus buvo nominuotas „Oskarui“ kaip geriausias režisierius.

Istorija apie neprofesionalią operos solistę kino kūrėjas S. Frears sugebėjo sudominti net keletą Holivudo žvaigždžių. Šalia M. Streep komedijoje vaidina aktorius Hugh Grantas. Jis sutiko vaidinti filme tik dėl galimybės nusifilmuoti su M.Streep. „Florence“ taip pat vaidina ilgametis serialo „The Big Bang Theory“ aktorius Simonas Helbergas.

Išankstinis filmo seansas po atviru dangumi vyks rugpjūčio 11 d., „Kine po žvaigždėmis“, Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius