Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 28

Užburianti ir intriguojanti „Ida“ vadinama realiausiu kandidatu į „Oskarą“

Kino teatras „Pasaka“ spaudai praneša, kad nuo spalio 31 dienos bus rodoma intriguojanti, skaudi ir užburianti lenkų režisieriaus Paweło Pawlikowskio drama „Ida“. Pasak „New York Times“, šis filmas – vienas realiausių pretendentų į „Oskarą“ geriausio užsienio filmo kategorijoje ir susilaukė tokio populiarumo visame pasaulyje, kad neabejotinai gali būti vadinamas sėkmingiausiu lenkišku filmu per pastaruosius 20 metų.
 „Ida“
„Ida“ / kinopasaka.lt nuotr.

„Kino pavasario“ festivalyje didžiulį susidomėjimą sukėlusi lenkiška drama „Ida“, laimėjusi geriausio filmo apdovanojimus Varšuvos ir Londono BFI kino festivaliuose, gavusi FIPRESCI prizą tarptautiniame Toronto kino festivalyje ir „Auksinio liūto“ apdovanojimus Gdynėje, bus pasiekiama kiekvienam žiūrovui, norinčiam pasinerti į šeštojo dešimtmečio dviejų skirtingų moterų gyvenimus.

Anot kino kritikės Živilės Pipinytės, tai tarsi kelio filmas, kuris tarptautinę publiką patraukia kalbėdamas apie skaudžius dalykus – holokaustą ir negyjančias lenkų bei žydų tarpusavio santykių žaizdas: „Manau, žmogaus ir istorijos santykiai – vienas brangiausių lenkų kino bruožų.“

kinopasaka.lt nuotr./ „Ida“
kinopasaka.lt nuotr./ „Ida“

Šis filmas – tai išbandymas tiems, kurie vengia pripažinti savo tikrąją kilmę. Istorija apie dvi moteris, jų išgyvenimus, tikėjimą, tvarką ir chaosą, nepaliks abejingų. „New York Time“s filmų recenzentas A.O. Skotas,   pamatęs „Idą“: „Ši istorija mane persekioja, nekantrauju, kada galėsiu vėl tai pamatyti.“

„Tai užburianti istorija. Vienas geriausių metų filmų“, – recenzijoje „Indiewire“ leidinyje teigė Oliveris Lytletonas. „Stipri ir gili drama su subtiliai elegantiška vaidyba“, – rašė Pete’as Bradshaw iš „The Guardian“.

kinopasaka.lt nuotr./ „Ida“
kinopasaka.lt nuotr./ „Ida“

„Ida“ – tai pasakojimas apie dviejų skirtingų moterų – tetos, kuri Stalino represijų metais buvo negailestinga prokurorė, teisianti to meto „liaudies priešus“, ir naivios vienuolyno auklėtinės, jos dukterėčios Idos sunkią ir tragišką kelionę, ieškant nužudytųjų giminaičių kapų. Susitikusi su savo teta, Ida sužino, jog yra žydė. Tiesa priverčia merginą rinktis tarp biologinio identiteto ir religijos, kuri apsaugojo ją nuo masinių nacių žudynių karo metais. Kurdamas šią dramą režisierius norėjo atkurti prieš 30 metų sutiktos moters prototipą, kai tas pats žmogus skirtingais gyvenimo etapais elgiasi visiškai priešingai, nei jam buvo būdinga anksčiau, taip gimė paslaptingasis tetos personažas.

Pawelas Pawlowskis teigia, jog šio filmo idėja buvo pasižvalgyti po senąją Lenkiją, kuri turi gilią istoriją, garsus, dainas.

Filmo premjeros proga kino teatre „Pasaka“ eksponuojama „Idos“ kadrų paroda, kurią surengėme kartu su  informaciniu partneriu „15min.lt“.

Filmo anonsas: http://youtu.be/G1V0R6DSDgE

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius