Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 27

Užsienio spaudoje – pagyros animaciniam filmui „Legendos susivienija“

Užsienio spauda mirga pagyromis netrukus kino ekranus pasieksiančiam animaciniam filmui „Legendos susivienija“. Didžiojo kino debiutanto, Peterio Ramsey režisuotas filmas į savo gretas priviliojo aibę skambių pavardžių, tad pagrindinius animacinio filmo personažus angliškai įgarsino Alecas Baldwinas, Hugh Jackmanas, Isla Fisher, Jude Law ir Chrisas Pine.
Animacinis filmas „Legendos susivienija“
Animacinis filmas „Legendos susivienija“ / „Forum Cinemas“ nuotr.

„The Hollywood Reporter“ apžvalgininkas Toddas McCarthy giria gražius filmo personažus, spalvingą filmo įgarsinimą bei humorą, o „The Times-Picayune“ kritikas Mike Scottas reziumuoja, jog netrukus po premjeros animacinis filmas prisijungs prie Oskarų apdovanojimų ceremonijos favoritų sąrašo. Ypatingai didelę reikšmę filmo populiarumui turi teigiami kino pramonės grandų atsiliepimai. Vienas jų, režisierius Guillermo del Toro leidiniui „Los Angeles Times“ sakė, jog šio animacinio filmo žavesys slypi filmo gebėjime padėti vaikams suvokti savo baimes, kalbėti apie jas ir susigyventi su jomis. „Tai – ne eilinė superherojų komanda, gelbėjanti vaikus. Tai – animacinis filmas, padedantis mums kovoti su savo baimėmis“, – kalbėjo Oskarui nominuotas režisierius G. del Toro.

Panašu, kad tokios nuomonės laikosi ir pagrindinius personažus įgarsinę aktoriai. Dviejų vaikų mama, Dantukų fėją originalo kalba įgarsinusi aktorė Isla Fisher tvirtina prie šio filmo prisidėjusi todėl, kad mintis apie trapų vaikų pasaulį, jį lydinčias baimes ir tikėjimą pasakų personažais pasirodė jai itin artima. „Kaip mama ir kaip aktorė negalėjau atsisakyti darbo šiame projekte – juk mano vaikai taip pat turi baimių, tiki Dantukų fėja ir rašo laiškus Kalėdų seneliui“, – tikino moteris.

Forum Cinemas nuotr./Kadras ia filmo Legendos susivienija
„Forum Cinemas“ nuotr./Kadras iš filmo „Legendos susivienija“

Pagrindinį filmo herojų Šiaurį įgarsinusio aktoriaus Aleco Baldwino tvirtinimu, „Legendos susivienija“ turi viską, ką turi turėti geras animacinis filmas – puikius scenaristus lakia vaizduote, pagirtiną dailininkų darbą, įtraukiančią istoriją ir tinkamai parinktus aktorių balsus. Vyras negailėjo pagyrų ne tik animaciniam filmui, tačiau ir jo režisieriui Peteriui Ramsey. „Juk tai pirmas jo, kaip režisieriaus filmas! Tas vaikis turi talentą ir tikiu, jog apie jį išgirsime dar ne vieną sykį“, – šiltai kalbėjo aktorius, tikinęs, jog filmo peržiūros metu sunku patikėti, jog režisierius – kino pramonės naujokas. „Daugelio filmų sėkmė priklauso nuo režisieriaus profesionalumo ir gebėjimo viską tobulai sustyguoti. Be gero režisieriaus nepavyks nufilmuoti jokio filmo, kad ir koks puikus scenarijus bebūtų jo rankose“, – įsitikinęs A. Baldwinas, kalbėdamas, jog „šiandien kurti tokio pobūdžio animaciją yra labai sudėtinga – žiūrovų lūkesčiai labai dideli, kartelė kasmet kyla tik aukštyn, o kompiuterinių technologijų amžiuje viskas tapo įmanoma“.

Animacinio filmo režisierius P. Ramsey prisipažino, jog kuriant Šiaurio ir visų kitų personažų portretus rėmėsi Williamo Joyce knygomis „Vaikystės sergėtojai“. „Iš visų filmo herojų labiausiai išsiskiria Šiaurys. Tai nėra mums įprastas Kalėdų senelis, vilkintis raudoną kostiumą. Šiaurys – praeityje buvęs karys, o šiandien – kieto charakterio vyrukas, kuriam viskas įmanoma. Kurdami jo portretą norėjome šokiruoti žiūrovus ir priversti juos kitaip pažvelgti į visiems įprastą Šiaurio portretą“, – sakė režisierius, kalbėdamas apie tatuiruotėmis puoštą pramuštgalvį barzdočių, kurio rūmuose ir prasideda filmo nuotykiai.

Vaikams pažįstami kaip Šiaurys (akt. Kostas Smoriginas), Dantukų fėja (akt. Agnė Kaktaitė), Velykų zuikis (akt. Algirdas Dainavičius) ir Smėlius legendiniai pasakų personažai priklauso Legendų būriui, serginčiam mažųjų svajones, viltis ir sapnus. Deja, vieną dieną viso pasaulio mažųjų vaikystei iškyla grėsmė – blogio jėgas valdantis piktadarys Tamsius (akt. Dainius Kazlauskas), vadovaujantis Košmarų armijai ketina padėti tašką vaikų laimei ir jų sapnus paversti nesibaigiančiais košmarais, o širdyse apgyvendinti baimę. Gerieji Legendų būrio nariai privalo suvienyti jėgas, bet kokia kaina sustabdyti Tamsių ir apsaugoti vaikų vilčių ir fantazijų pasaulį. Tačiau, kaip paaiškėja, pasaulio vaikų likimas priklauso ir nuo jų pačių – Legendų būrio nariai kovoja tik tol, kol nors vienas vaikas tiki stebuklais ir magišku pasakų pasauliu.

Lietuviškai įgarsinti magiški 3D nuotykiai kine prasideda lapkričio 30 dieną.

Filmo anonsai:

VIDEO: Rise of the Guardians: Official Trailer 2

VIDEO: Rise of the Guardians Trailer

VIDEO: Rise of the Guardians - Meet Sandman

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius