Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 22

Vasarą Neringoje palydės kino festivalis „Baltijos banga“

Paskutiniąsias vasaros dienas skaičiuojantis Neringos kurortas kviečia į tarptautinį, Baltijos šalis vienijantį, kino festivalį „Baltijos banga“ .
„Miegančių drugelių tvirtovė“
„Miegančių drugelių tvirtovė“ / Filmo plakatas

Visą savaitę, rugpjūčio 25 – 26 dienomis, vyksianti kino šventė – vienintelis trijų Baltijos šalių kino festivalis, kurį jau ketvirtus metus rengia Lietuvos, Latvijos ir Estijos kinematografininkų sąjungos, bendradarbiaudamos su Nidos kultūros ir turizmo informacijos centru „Agila“ bei Neringos savivaldybe.

Šiemet „Baltijos bangos“ programoje – 8 pilnametražiai vaidybiniai filmai, 10 dokumentinių juostų, Lietuvos studentų trumpametražių vaidybinių filmų ir animacinių filmų programos.

Šalia susitikimų su filmų autoriais, kino kritikais iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, festivalio metu bus surengtas seminaras, skirtas kino mokymo trijose Baltijos šalyse problemoms, diskusijoms apie pabaltiečių kino ypatumus ir perspektyvas.

Nuo pat pirmos festivalio dienos, rugpjūčio 20-osios, veiks vaikų ir tėvelių pamėgtos animacinio filmo kūrybinės dirbtuvės. Vaikai, vadovaujami dailininkų animatorių Jūratės Leikaitės-Aškinienės ir Valento Aškinio, kurs animacinį filmą pagal Kuršių krašto legendą ir folkloro ansamblio „Giedružė“ atliekamą muziką.

Šio kolektyvinio filmo premjera ir jaunųjų kūrėjų apdovanojimai įvyks festivalio atidarymo dieną,  rugpjūčio 23-iąją.
Visos festivalio filmų peržiūros vyks Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“ (Taikos g. 4) kasdien nuo 19 val.

Animacinių filmų seansai prasidės 16 val. (rugpjūčio 24 ir 25 d.). Seminaras apie kino edukaciją vyks rugpjūčio 25 d., šeštadienį, nuo 11 val. Neringos savivaldybės posėdžių salėje (Taikos g. 2). Animacijos mokyklėlės užsiėmimai rengiami Neringos meno mokykloje (Pamario g. 4) rugpjūčio 20 –22 d. Visi festivalio „Baltijos banga“ renginiai ir filmų peržiūros nemokami.

Šiemet „Baltijos banga“ iš pajūrio žada persikelti ir į kitus Lietuvos miestus. Rugsėjį dalis filmų bus parodyti Vilniaus kino centre „Skalvija“, o vėliau ir kituose Lietuvos miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius