Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 31

Venecijoje apdovanotoje pirmosios meilės istorijoje „Pieniniai dantys“ – Holivudo žvaigždės

„Gaivus oro gūsis kine“, – taip australų režisierės Shannon Murphy filmą „Pieniniai dantys“ („Babyteeth“, 2019) po premjeros Venecijos kino festivalyje apibūdino žurnalas „Variety“. „Auksiniam gaubliui“ apdovanoto serialo „Žudant Ievą“ („Killing Eve“) režisierė pavargusiems nuo saldžių meilės istorijų siūlo netipišką, spalvingą žvilgsnį į pirmąją meilę. Filmas su „Žvaigždžių karų“ aktoriumi Benu Mendelsohnu Lietuvos kino teatruose pasirodys nuo rugpjūčio 7 d., rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš filmo „Pieniniai dantys“
Kadras iš filmo „Pieniniai dantys“
Temos: 1 Kinas

Į kino teatrus sugrįžta kino žvaigždės

Filme stiprus pirmosios meilės jausmas Milą aplanko pačiomis netinkamiausiomis aplinkybėmis. Jauna mergina serga nepagydoma liga, o jos meilės objektas Mozė – smulkus narkotikų prekeivis. Visgi Milos tėvai dėl mylimo vaiko yra pasiruošę peržengti visas „teisingo“ auklėjimo ribas, o pati filmo herojė – atsiduoti nenumaldomam norui mylėti. Tarp komedijos ir tragedijos balansuojančiame filme sulaužomos visos taisyklės, praūžia ne viena jausmų audra, o gražiausi gyvenimo momentai išlieka ilgiau nei pats gyvenimas.

VIDEO: Filmo „Pieniniai dantys“ anonsas

Pagrindinės veikėjos Milos vaidmuo patikėtas jaunajai Holivudo žvaigždei Elizai Scanlen, kurią kino teatruose buvo galima išvysti Gretos Gerwig „Mažųjų moterų“ adaptacijoje šalia „Oskarams“ apdovanotų aktorių Meryl Streep ir Lauros Dern. HBO seriale „Sharp Objects“ su Amy Adams sužibėjusi aktorė būdama vos 21-erių šiuo metu yra laikoma viena paklausiausių jaunųjų talentų kino industrijoje.

Be E.Scanlen filme pasirodo „Žvaigždžių karų“ ir „Marvel“ sagų australų aktorius Benas Mendelsohnas, „Pieniniuose dantyse“ įkūnijęs Milos tėvą. Motinos vaidmuo patikėtas siaubo filmo „Babadukas“ (2014) ir „Sostų karų“ aktorei Essie Davis. Venecijoje Mozę suvaidinusiam Toby Wallace įteiktas geriausio jaunojo aktoriaus prizas. Jį taip pat galima išvysti „Netflix“ seriale „The Society“.

Netipinė šeimos istorija

Po premjeros Venecijos kino festivalyje filmas pagyrų sulaukė ne tik dėl nebanaliai vaizduojamos pirmosios meilės, bet ir šeimos santykių. Pagal teatro pjesę adaptuotoje istorijoje nemažai dėmesio skiriama Milos tėvams – psichiatrui Henriui ir buvusiai pianistei Anai, kurie visai neprimena tradicinių tėvų. Henris žmonai išrašinėja vaistus, pats kartais nevengdamas jų pavartoti. Norėdami palengvinti dukros gyvenimą, jie pakviečia dukters susižavėjimo objektą Mozę gyventi kartu. „Tai yra blogiausias įmanomas auklėjimas, kokį tik galiu įsivaizduoti“, – filme vyrui sako Ana.

Kadras iš fimo „Pieniniai dantys“
Kadras iš fimo „Pieniniai dantys“

Pasak „The New York Times“, Milos tėvus vaidinantys E.Davis ir B.Mendelsohnas puikiai parodo „bendrą šeimos gyvenimą skausme ir džiaugsme“. Kritikės Sheilos O'Malley teigimu, „filmas vengia bet kokių klišių“ vaizduojant šeimą. Režisierė S.Murphy ir scenaristė Rita Kalnejais norėjo atskleisti realų paauglių ir tėvų santykį, kuriame mažai vietos sentimentalumui, bet netrūksta absurdo ir neįprastai reiškiamos meilės.

Vasariškai svaiginanti pirmosios meilės istorija kino teatruose jau nuo rugpjūčio 7 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius