-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 09 04

Venecijos kino festivalyje pristatyta Kim Ki-duko drama „Pieta“

Venecijos kino festivalio žiūrovus antradienį sukrėtė skausmingų emocijų ir susirūpinimą keliančių vaizdinių kupinas Pietų Korėjos režisieriaus Kim Ki-duko filmas „Pieta“, kurio autorius smerkia radikalias kapitalizmo formas.
Kim Ki-duko filmas „Pieta“
Kim Ki-duko filmas „Pieta“ / Kadras iš filmo

Filmas pasakoja apie žiaurų lupikautoją, kurį vaidina Lee Jung-jinas, vaikštinėjantį Seulo centrinės dalies skersgatviais po mažas dirbtuvėles, kurios bankrutuoja užleisdamos vietą dangoraižiams.

Spaudos konferencijoje režisierius žurnalistams sakė, kad jį įkvėpė Vatikane stovinti garsioji Jėzaus Kristaus kūną laikančią Mergelę Mariją vaizduojanti Michelangelo statula „Pieta“ ir dabartinė ekonominė krizė.

„Dukart buvau Vatikane, kad pasigrožėčiau šiuo Michelangelo šedevru. Įspūdis, kurį paliko tas apsikabinimas, manyje išliko daugelį metų. Man tai simbolizuoja žmogiškumo glėbį“, – sakė į uodegėlę surištus plaukus nešiojantis 51 metų Kim Ki-dukas.

„Jaučiu, kad šis filmas yra skirtas konkrečiai žmonijai, kuri atsidūrė tokioje gilios krizės ir radikalaus kapitalizmo padėtyje“, – sakė jis.

„Jame yra trys pagrindiniai veikėjai. Du iš jų – aktoriai, o trečias – pinigai“, – šmaikštavo režisierius.

Lee Jung-Jinas pasidalijo nuogąstavimais, kilusiais prieš imantis šio vaidmens.

„Truputėlį bijojau, nes jis dirba tamsiai, sunkiai, tačiau viskas išėjo labai gerai... Manęs prašė vaidinti tikras, o ne gražias scenas“, – kalbėjo aktorius.

Lee Jung-Jino sukurtą personažą jo aukos dažnai lygina su pragaro pasiuntiniu. Jis sudaro siaubingą faustišką sutartį – supančioja amatininkus, kurie negali padengti savo skolų, siekdamas pasipelnyti iš jų draudimo, kurį šie būna priversti išsiimti.

Vieną dieną jo gyvenime atsiranda jo motina prisistatanti moteris. Pagrindinis herojus mėgina keistis, bet iki pat pabaigos žiūrovas yra priverstas abejoti, ar toks žmogus gali išsigelbėti.

Kim Ki-dukas, kurio darbai anksčiau jau yra pelnę apdovanojimų Berlyno ir Venecijos kino festivaliuose, yra žinomas kaip greitai mažo biudžeto filmus statantis režisierius. Šis jo meninis filmas jau 18-tas.

Juosta „Pieta“ yra viena iš 18-os pretenduojančių į festivalio šių metų pagrindinį prizą „Auksinį liūtą“, kurio laureatas bus paskelbtas šeštadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius