Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 08 13

Vilniaus kino senbuviai naujoko nebijo

Vilniuje rugsėjo pabaigoje duris atvers dar vienas kino teatras. Lenkijos kino teatrų tinklo valdytojos „Multikino“ 7 kino salių kompleksas įsikurs prekybos ir pramogų centre „Ozas“.
Greta Akcijonaitė
Greta Akcijonaitė. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Kaip savo „Facebook“ puslapyje paskelbė „Multikino Ozas“, kino centras vienu metu talpins 1,7 tūkst. žiūrovų, didžioji premjerų salė – 500. Kino salėse bus įrengtos 2D ir 3D skaitmeninio projektavimo sistemos.

„Į Lietuvą ateiname su ilgamete patirtimi, sukaupta Lenkijos rinkoje. Šis žingsnis ypač svarbus mūsų plėtrai – „Oze“ įkursime pirmąjį „Multikino“ kino centrą už Lenkijos ribų“, – cituojamas „Multikino“, priklausančio žiniasklaidos grupei „ITI Group“, generalinis direktorius Piotras Zygo.

Lietuvos „Multikino“ padalinio programų ir rinkodaros vadovas Raimundas Bilinskas „15min“ tikino, kad naujai duris atversiantis komercinis kino teatras dirbs su tais pačiais kino platintojais, kaip ir kiti Lietuvos kino teatrai, taip pat su Lietuvos režisieriais, kino studijomis.

„Žinoma, ieškosime, kuo galėtume nustebinti, pamaloninti savo klientus. Planuojame tiesiogines operos transliacijas iš didžiausių pasaulio operos teatrų, kino naktis. Yra minčių surengti lenkiškų filmų retrospektyvas. Vėliau bus ir daugiau įdomių projektų“, – teigė R.Bilinskas. Jis pripažino, kad „Multikinui“ teks gerokai padirbėti, kad suburtų ištikimus lankytojus. „Vilniuje veikiantys kino teatrai užima tvirtas pozicijas, tačiau tikimės, kad vienas mūsų privalumų bus tas, jog turėsime daugiausiai 3D salių ir būsime naujausias kino teatras Vilniuje. Vėliau viliosime klientus specialiais renginiais, filmais“, – žadėjo programų ir rinkodaros vadovas. Anot jo, kol kas sudėtinga kalbėti apie bilietų kainas, mat jos derinamos su filmų platintojais.

Laukia su nekantrumu

Vilniuje veikiančių kino teatrų atstovai neslėpė susidomėjimo naujo žaidėjo atėjimu į rinką. „Forum Cinemas“ rinkodaros vadovas Dainius Beržinis „15min“ sakė, kad „Multikino“ atėjimo buvo tikimasi. „Prieš metus žinojome, kad jie ateis. Ką gi, bus kolegos ir konkurentai. Filmus dalinsimės, kaip ir kino teatrai kitose pasaulio šalyse“, – sakė jis. Anot D.Beržinio, tokie pasikeitimai rinkoje į gera, nes gali atnešti naujovių ir skatina dar labiau pasitempti.

Sostinėje veikiančio nekomercinio kino teatro „Pasaka“ vadovė Greta Akcijonaitė sakė besidžiaugianti, kad į Vilniaus kino teatrų būrį įsilies naujokas. „Labai džiaugiuosi. Juolab tai labai sveika – platintojai nebegalės diktuoti savo sąlygų, o tai pagausins kino teatrų repertuarą. Nekantriai laukiame naujo kino teatro įkurtuvių dienos“, – kalbėjo „Pasakos“ vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius