Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 07

Vilniuje pristatomi Japonijos menininkų darbai cunamio aukoms atminti

Kovo 12-ą dieną tradicinės ir moderniosios Japonijos kultūros festivalis „nowJapan“ kartu su Užsienio reikalų ministerija kviečia solidarizuotis ir drauge atminti cunamio aukas. Prieš dvejus metus prie Japonijos šiaurės rytinės pakrantės įvyko 8,9 balo stiprumo žemės drebėjimas, sukėlęs didžiulį cunamį bei pareikalavęs šimtų gyvybių. Šią dieną festivalio organizatoriai tautiečius kviečia į nemokamą kino filmo „Cunamio Vaikai“ peržiūrą bei Japonijos menininko Hideaki Hamada fotografijų parodą.
Otsuši miestas 2011-ųjų kovo 13 dieną
Otsuši miestas 2011-ųjų kovo 13 dieną / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tragedija pažymėta Kovo 11-oji Japonijoje paliko žymę ne tik dabartinėms, bet ir ateinančioms kartoms. Dokumentiniame filme „Cunamio Vaikai“ yra kalbama apie Japoniją ištikusią vieną iš didžiausių šiuolaikinių katastrofų vaikų akimis. Jaudinanti ir tuo pačiu metu skausminga cunamį išgyvenusių vaikų istorija vaizduoja skirtingus mažamečių patyrimus: nuo vaiko, po nelaimės pamiršusio kaip kalbėti, iki aštuonmečio pasiryžusio tapti radiacijos tyrinėtoju. Šį režisieriaus Dano Reedo filmą norintieji galės išvysti 16:30 val. kino teatre ,,Pasaka“ (adresas: Šv. Ignoto g. 4/3, Vilnius). Filmo peržiūra yra nemokama. Nemokamus bilietus galite atsiimti kino teatro kasose likus valandai iki filmo

Tą pačią dieną Vilniuje bus pristatoma lietuvaičiams jau pažįstamo menininko iš Japonijos Hideaki Hamada fotografijos darbų paroda. Apsilankęs penktajame „nowJapan“ festivalyje bei pristatęs savo kūrybą, H. Hamada sužavėjo lankytojus. Populiarumą visame pasaulyje fotografas užsitarnavo įamžindamas dviejų savo sūnų akimirkas nuo pat jų gimimo. Apie tai byloja ir H. Hamados darbų paroda „Haru ir Mina“, kurioje slypi jo paties vaikų kasdienybės džiaugsmai bei japoniškos šeimos gyvenimo subtilybės. Iškilmingas parodos atidarymas vyks Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijoje.

Norintieji dalyvauti parodos atidaryme turi užsiregistruoti iki kovo 11-os dienos, siųsdami savo vardą bei pavardę elektroniniu paštu simona.sirvydaite@urm.lt, o atvykę į renginį pateikti tapatybę patvirtinantį dokumentą. „Haru ir Mina“ paroda Užsienio reikalų ministerijoje bus eksponuojama savaitę laiko, o vėliau keliaus po Lietuvą, tad su ja susipažinti galės ne tik sostinės, bet ir kitų miestų gyventojai.

Daugiau informacijos apie renginius galite sužinoti www.nowjapan.lt.  

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius