-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 23

Vokiečių kino dienose – nauji filmai iš Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos

Susipažinti su naujausiais filmais iš Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos vėl kviečia „Vokiečių kino dienos“, kurios vyks vasario 2–24 dienomis Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje. Jau tradiciniu tampantį renginį pristato Goethe’s institutas kartu su Austrijos ambasada Vilniuje ir Šveicarijos ambasada Latvijoje ir Lietuvoje.
Filmas „Almanya“
Filmas „Almanya“ / Kadras iš filmo

Šių metų programoje bus parodyta dvylika vaidybinių ir vienas dokumentinis filmas. Jų autoriai – pripažinti ir debiutuojantys režisieriai, kurie bando laužyti įsigalėjusias nuostatas bei tabu ir kalbėti apie amžinąsias temas: gyvenimą, mirtį ir meilę. Filmuose keliami dabartinei visuomenei svarbūs klausimai: tapatybės krizė, maišto ir laisvės dilema, savitarpio supratimo, tiesos, laimės paieškos.

Įprasminti savo buvimą filmų herojai stengiasi pačiais įvairiausiais būdais: kovodami su miego liga Kamerūno džiunglėse („Miego liga“, rež. Ulrichas Köhleris), keliaudami į gimtas, bet jau primirštas vietas („Almanya“, rež. Yasemin Samdereli), susitelkdami į kūrybą („Nematomoji“, rež. Christianas Schwochow), bandydami pakeisti pagedusį pasaulį („Kas, jei ne mes“, rež. Andresas Veielis) ar narstydami politinių manipuliacijų mechanizmus („Manipuliacija“, rež. Pascal Verdosci, „Didžiojo Katerio gyvenimas“, rež. Wolfgangas Panzeris).

„Kai kuriuos dalykus naktį galime matyti aiškiau“, – teigia dokumentinės juostos „Vakarai“ autorius Nikolausas Geyrhalteris, pasiryžęs nuodugniai ištirti Vakarų Europą apsėdusią technologijų ir saugumo maniją.

Tačiau net ir itin aukšti gyvenimo standartai neapsaugo nuo žmogiškųjų dramų, kurios vieną gražią dieną užklumpa ir sujaukia įprastą kasdienybės tėkmę. Akistatoje su tuo, kas neišvengiama, esame priversti vėl ir vėl savęs klausti: kam iš tiesų mes suteikiame prasmę? Kino dienas Vilniuje pradės žymaus vokiečių režisieriaus Andreaso Dreseno drama „Sustojimas pusiaukelėje“, pelniusi pagrindinį programos „Ypatingas žvilgsnis“ prizą Kanų kino festivalyje. A.Dresenas, pasitelkęs artimų žmonių patirtis, atsigręžia į mirtį, kuri tuo pat metu išlaisvina iš nevilties, pykčio, baimės ir padeda suvokti paprastų dalykų vertę.

Linksmiau į konfliktines situacijas bei žemiškus rūpesčius žvelgia filmų „Netyčia pagrobus ponią Elfrydę Ot“ (rež. Andreas Prochaska), „Smėlio žmogus“ (rež. Peteris Luisi) ir „Skyriaus piratai“ (rež. Michaelis Schaereris) herojai. Jie nebijo juoktis ir švenčia gyvenimą net tuomet, kai viskas,
atrodo, jau prarasta.

Dar dvi juostos – „Be tėvo“ (režisierė Marie Kreutzer) ir „Daina manyje“ (režisierius Florianas Cossenas) pasakoja apie trapias, tačiau pasiduoti neketinančias moteris, kurios susiduria su praeitimi ir ima aiškintis senas paslaptis. Programoje šį kartą spindės ir ryškiausios vokiečių aktorinės mokyklos žvaigždės – Steffi Kühnert, Michaelis Gwisdekas, Bruno Ganzas, Ulrichas Tukuras bei garsusis austras Klausas Maria Brandaueris.

„Vokiečių kino dienos“ vyks:

Vilniuje: 2012 m. vasario 2–8 dienomis kino teatre „Pasaka“ ir kino centre „Skalvija“.
Kaune: 2012 m. vasario 9–15 dienomis kino teatre „Romuva“.
Klaipėdoje: 2012 m. vasario 17–24 dienomis Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius