Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Euroblogas GYVAI“ kviečia į diskusiją tema „Ar tapsime savanoriaujančia visuomene?“

Siekiant skatinti Europos Sąjungos (ES) valstybių narių piliečius aktyviau įsitraukti į visuomeninę veiklą, šie metai ES šalyse paskelbti savanorystės metais. Vakarų Europoje savanoriška veikla užsiima daugiau kaip penktadalis suaugusių asmenų, o Lietuvoje – mažiau nei kas dešimtas suaugęs šalies gyventojas.
Savanorė
Savanorė. / nuotrauka Pauliaus Staniūno

Iniciatyvinės grupės atlikta apklausa mūsų šalyje parodė, jog daugiau nei pusė apklaustųjų nežino, kur kreiptis norint savanoriauti. Lietuvos Respublikoje savanoriška veikla nekontroliuojama ir ji reglamentuojama tik bendrosiomis Civilinio kodekso nuostatomis, dažniausiai –  organizacijos ir savanorio savanoriškos veiklos sutartimi.

Vasario 17 d., ketvirtadienį, 16 val., Vilniaus knygų mugėje „Litexpo“ parodų rūmuose  (Laisvės pr. 5, Vilnius), Rašytojų kampe kolektyvinis tinklaraštis Euroblogas.lt organizuoja ketvirtąją neformalią „Euroblogas GYVAI“ diskusiją tema „Ar tapsime savanoriaujančia visuomene?“. Diskusijoje, kurią filmuos ir rodys Lietuvos televizijos antrasis kanalas, dalyvaus nevyriausybinių organizacijų informacijos ir paramos centro direktorius Martinas Žaltauskas, susivienijimo „Kultūros savanoriai“ atstovė Agnė Vasiliauskaitė ir Lietuvos laisvosios rinkos instituto viceprezidentas Giedrius Kadziauskas. Diskusijos metu aiškinsimės, kokia yra savanorystės situacija Lietuvoje, ar naudingas būtų jos teisinis reglamentavimas ir ar apskritai savanorystę reikia skatinti.

Euroblogas.lt – tai kolektyvinis tinklaraštis, kuriame skirtingų pomėgių ir įvairią gyvenimo patirtį turintys autoriai dalijasi savo mintimis ir įžvalgomis apie Lietuvą Europos Sąjungoje, Europoje vykstančius politinius, ekonominius, kultūrinius ir socialinius procesus. Tinklaraščio iniciatorius – Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Kviečiame jungtis į pokalbį!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius