Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip iš tikrųjų gamina Beata Nicholson?

Be įprastos prekybos prie leidyklų stendų, pristatymų, diskusijų, autografų dalijimo ir kitų smagybių, Vilniaus knygų mugės lankytojų šįmet laukia naujiena – spaustuvės dažų kvapą užgoš gardžiausi maisto aromatai.
Beata Nicholson
Beata Nicholson / Gedimino Kropio nuotr.

Bent jau specialiai įrengtame Gurmanų susitikimų kampe, kur savo firminius patiekalus gamins neseniai pasirodžiusių kulinarinių knygų autoriai. Vieną jų – Londone gyvenanti žurnalistė Beata Nicholson, praėjusių metų pabaigoje debiutavusi su receptų knyga „Beatos virtuvė“.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad neįtikėtinai populiarios (pirmasis knygos tiražas buvo išgraibstytas vos per tris savaites) „Beatos virtuvės“ autorė nesijaudina, kad teks gaminti prieš publiką. „Man net smagiau, kai kas nors yra šalia, – šypsosi Beata. – Ruošiant knygą, kai vienu metu reikėdavo pagaminti beveik dvidešimt patiekalų, ir tempas buvo didžiulis, ir žiūrovų netrūko. O dar smagiau, kai kas nors išplauna bliūdus ir nulupa svogūnus...“ Kur kas rimtesnis galvosūkis – iš gausybės į knygą sudėtų receptų išrinkti šiai progai tinkamiausią: ne per paprastą, ne per įmantrų.

Beata džiaugiasi sulaukusi labai daug gerų ir tikrai smagių knygos vertinimų: „Nuo „Jau pagaminau visus receptus“ iki „Aš atradau gaminimo džiaugsmą“ ar „Vyras ir šeima negali atsidžiaugti“ bei „Tai geriausia ir naudingiausia mūsų virtuvės knyga“. Negaliu girtis kaip pagyrų puodas, buvo ir ne tokių palankių komentarų, bet tikrai beveik visos nuomonės buvo labai ir netgi labai teigiamos. Kaip rašiau knygoje, man didžiausias komplimentas bus, jei žmonės pagamins patiekalą nors pagal vieną receptą, bet atrodo, kad gamina ir ne po vieną, todėl labai labai džiaugiuosi“. Beje, knygų mugėje Beata tikisi ne tik vaišinti, bet ir ragauti: „Gal kas nors atsineš pagal mano knygą paties pagamintą patiekalą, kurį galėsime visi drauge skanauti, aptarti, susipažinti. Mugės labai laukiu, noriu po ją pavaikščioti ir knygų prisipirkti!“

Susitikimai su „Beatos virtuvės“ autore Beata Nicholson Vilniaus knygų mugės Gurmanų susitikimų kampe – penktadienį (vasario 19 d. 16 val.) ir šeštadienį (vasario 20 d. 11 val.)

Visas naujienas apie Vilniaus knygų mugę rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius