Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mėgstamiausias aktoriaus R.Žirgulio rašytojas – A.Kamiu

Artėjant Vilniaus knygų mugei 15min.lt kalbina žymius Lietuvos žmones apie jų mėgstamas knygas ir autorius. Televizijos ir teatro aktorius Ridas Žirgulis buvo atviras: šiuo metu nelabai turi laiko į rankas paimti knygą.
Aktorius R.Žirgulis nusivylė naujais knygų apie Pinokį ar Buratiną leidimais.
Aktorius R.Žirgulis nusivylė naujais knygų apie Pinokį ar Buratiną leidimais. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Albertas Camus

„Krizė – reikia imtis daug pašalinių darbų, jei nori gyventi taip, kaip esi įpratęs. Todėl knygų skaitau mažiau nei norėčiau“, – sakė aktorius. Mėgstamiausia vaikystės knyga R.Žirguliui buvo ir yra Aleksėjaus Tolstojaus „Auksinis varpelis arba Buratino nuotykiai“.

„Skaičiau ir skaičiau ją“, – prisiminė aktorius. Sudominti šia, vaikystėje taip mėgta istorija, jis bandė ir savo vaikus. Tačiau nusivylė naujesniais knygos leidimais. „Knygynuose dabar pilna Buratino arba Pinokio istorijas pasakojančių knygų. Tačiau tai, kas jose parašyta, yra tikra vargana santrauka, palyginus su originalu. Kai žmona vaikams parnešė nupirkusi vieną tokią knygą, nemaloniai nustebau – tai ko, tikėjausi, knygoje neradau“, – pasakojo R.Žirgulis.

Mėgstamiausias autorius aktoriui yra Alberas Kamiu, o knyga – „Maras“. „Neseniai vėl į rankas paėmiau šitą knygą. Man patinka A.Kamiu egzistencialistinis mąstymas. Kažkada galvojau pagal „Marą“ sukurti spektaklį. Idėjos dar neatsisakiau“, – tikino R.Žirgulis.

Pasak jo, Vilniaus knygų mugė – puikus renginys, nes skatina žmones prisiminti tikrus dalykus, pavyzdžiui, knygas. Tačiau pats aktorius į ją užsuka retai. „Paskutinį kartą buvau... Seniai, net nepamenu kada“, – šyptelėjo. O paklaustas, ką iš rašytojų norėtų matyti Vilniaus knygų mugėje, ilgai negalvojęs atsakė: „Tai poetas Alvydas Šlepikas. Su šiuo talentingu žmogumi esu gerai pažįstamas ir žinau, kad jis labai įdomus. Su malonumu ateičiau į susitikimą su juo Knygų mugėje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius