Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Versus aureus“ leidyklos renginiai knygų mugėje

Knygų mugėje „Versus aureus“ leidykla žada patenkinti įvairių skaitytojų kultūrinius poreikį. Laukiami du svečiai iš užsienio. Susitikti kvies ir keturi Lietuvos autoriai. Nebus nuskriausti nei grožinės literatūros, nei istorinių knygų skaitytojai. Nepamiršti ir mažieji mugės lankytojai.
Knygų mugės akimirka
Knygų mugės akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Geros grožinės literatūros mėgėjai turės galimybę pakamantinėti šiuo metu visame pasaulyje graibstomos knygos „Valymas“ autorę Sofi Oksanen. Gimęs iš pjesės romanas įkvėpė statyti operą. Parduotos teisės ir knygai ekranizuoti. Pasirodęs 2008 m. kūrinys per porą metų jau yra išverstas beveik į 40 kalbų. Dar prisimenantiems sovietinius laikus, turbūt sunku patikėti, kad tiek dėmesio sulaukė knyga, pasakojanti atsikuriančios Estijos, spaudžiamos tiek komunistinės praeities, tiek laukinio kapitalizmo, istoriją, parodanti šalies pokarį, kelianti meilės, smurto, bejėgiškumo ir dabarties šaknų praeityje temas. Nors negailima gerų žodžių, tačiau autorė sulaukė ir nemažai kritikos: esą gyvenimas komunistinėje Estijoje buvo irgi gyvenimas, o kai kurie skaitytojai kūrinį jau priima kaip tikrovę. Taigi kyla grėsmė, kad istorija bus iškraipyta. Ar tai kalba pavydas, kad estų kilmės suomių rašytoja išsiveržė į tarptautinius vandenis? Ar esama kitų priežasčių? Kur slypi romano sėkmė: autorės charizmoje, įtemptuose siužeto vingiuose? Kartu su autore diskusijoje, kuri vyks vasario19 d. (šeštadienį) 18.00 val. konferencijų salėje 5.1, dalyvaus Suomijos Respublikos ambasadorė Lietuvoje Marja-Liisa Kiljunen, Vilniaus universiteto Skandinavistikos centro literatūros dėstytojos Irma Timonen ir Ieva Steponavičiūtė-Aleksiejūnienė, romano vertėja Aida Krilavičienė.
 
Besidominčius nepriklausomybės atgavimo laikotarpiu turėtų sudominti knygos „Baltijos šalių išsivadavimas ir Švedijos diplomatija 1989–1991 metais“ pristatymas, vyksiantis vasario 17 d. (ketvirtadienį) 14.00 val. konferencijų salėje 5.3. Knygos autorius Lars Peter Fredén dalijasi prisiminimais apie savo tarnybos Baltijos šalyse laikotarpį. Tai leidžia šiek kitomis akimis pažvelgti į to meto įvykius. Švedijos diplomatas leisis į diskusiją kartu su Alfonsu Eidintu ir knygos vertėja Sigute Radzevičiene.
 
Naujausią savo knygą „Galia, vaizduotė, atmintis: politikos ir literatūros etiudai“ pristatys Leonidas Donskis. Mintimis su europarlamentaru dalysis LR kultūros ministras dr. Arūnas Gelūnas, kultūros istorijos tyrinėtojas dr. Darius Kuolys, istorikas prof. Egidijus Aleksandravičius. Renginys numatytas vasario 19 d. (šeštadienį) 17.00 val. konferencijų salėje 5.2.
 
Laukiamas mugės svečias ir europarlamentaras prof. Vytautas Landsbergis. Su muzikologu Donatu Katkumi, dailininku Adelbertu Nedzelskiu, poetu Liudviku Jakimavičiumi knygos autorius pristatys naujausią savo kūrinį „Mažoji Čiurlioniana: kūrėjo išvykimo šimtmečiui“, kuri aktuali šiemet minint Mikalojaus Konstantino Čiurlionio 100-ąsias mirties metines. Į knygą sugulė įvairiu laiku spausdinti (o ir nepatekę į sovietmečio spaudą) analitiniai, poleminiai straipsniai, informatyvūs interviu su Lietuvos ir užsienio šalių žurnalistais, perpinti apmąstymais ir plačiomis įžvalgomis į didžiojo menininko kūrybos pasaulį, praturtinantys ir papildantys M. K. Čiurlionio portretą, išryškintą monografijoje „Visas Čiurlionis“. Knygos pristatymas vyks vasario 20 d. (sekmadienį) 12.00 val. konferencijų salėje 5.2.
 
Forume vasario 17 d. (ketvirtadienį) 15.00 val. su skaitytojais bendraus Ineza Juzefa Janonė. Apie naujausią rašytojos knygą „Galudaržės krunė“ kalbės rašytojas Vytautas Girdzijauskas, kritikas Alfredas Guščius, filosofas Andrius Konickis, poetas Alvydas Šlepikas.
 
Nenuobodžiaus ir mažieji mugės lankytojai. Vaikų scenoje vasario 19 d. (šeštadienį) 17.00 val. vaikučių laukia nuotaikingas Vlado Braziūno knygutės „Kuosos Kro gyvenimas ir atvirkščiai“ pristatymas. Saulė Degutytė su savo pagalbininkais kuria nepaprastą teatriuką apie Kuosą Kro.
 
Be abejo, kaip ir kasmet per knygų mugę „Versus aureus“ leidykla džiugins ne tik įdomiais susitikimais su autoriais, bet ir didelėm knygų nuolaidom.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius