Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 knygų futbolo gerbėjams

Pasaulio futbolo čempionatas prasideda – mėnesį šio sporto gerbėjai bus užhipnotizuoti to, kas vyks Brazilijos futbolo aikštėse. Tačiau radus laisvą akimirką tarp varžybų galima skirti laiko ir knygų apie šį sportą skaitymui. „New York Times“ sudarė sąrašą knygų, kurias vertėtų perskaityti futbolo gerbėjams, pateikiame čia 10 jų.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.

Prisijunkite prie „15min knygų lentynos“ puslapio socialiniame tinkle „Facebook“ ir sekite naujienas apie literatūrą bei dalyvaukite knygų konkursuose. 

Andrew Jennings „Omerta – Sepp Blatter's FIFA Organised Crime Family“

Anglų tiriamosios žurnalistikos atstovas A.Jennings ilgus metus tyrė FIFA veiklą, nematomąją jos pusę. Jis teigia, kad tyrinėdamas FIFA veiksmus jis jautėsi tarsi pakliuvęs į Sicilijos kriminalinį pasaulį. 

George Vecsey „Eight World Cups: My Journey Through the Beauty and Dark Side of Soccer“

Ilgametis „The New York Times“ žurnalistas emocingai pasakoja savo įspūdžius iš Pasaulio futbolo čempionatų – nuo Ispanijos 1982-aisiais iki PAR 2010-aisiais. 

Paul Simpson ir Uli Hesse „Who Invented the Bicycle Kick?“

Šioje knygoje galima rasti įdomių, smagių faktų apie šį sportą. Pavyzdžiui: kodėl septynios negyvos katės užkastos stadione Argentinoje? Kuriai rinktinei uždrausta dalyvauti Pasaulio futbolo čempionate po to, kai žaidėjai atsisakė žaisti apsiavę sportbačius? Kieno koja buvo stipriausia futbolo istorijoje? 

Terry Crouch ir James Corbett „The World Cup: The Complete History“

Ketvirtasis šios knygos leidimas buvo peržiūrėtas ir specialiai paruoštas šių metų čempionatui. Jame rasite enciklopedinius duomenis, patalpintus 752 puslapiuose. 

Michael J.Agovino „The Soccer Diaries: An American's Thirty-Year Pursuit of the International Game“

Šioje knygoje aprašoma 30 metų istorija, kaip JAV bandė „prisijaukinti“ šį žaidimą. Tam reikėjo įdėti milžiniškų pastangų – juk, pavyzdžiui, 1982 metais Pasaulio futbolo čempionatą JAV buvo galima stebėti tik ispaniškuose televizijos kanaluose. 

David Goldblatt „Futebol Nation: The Story of Brazil Through Soccer“

Parašęs kitą knygą, skirtą futbolui, „The Ball is Round“, autorius šį kartą dėmesį sukoncentruoja ties Brazilija. Šioje knygoje jis tyrinėja Brazilijos istoriją per futbolo prizmę.

Eduardo Galeano „Soccer in Sun and Shadow“

1995 metais publikuota knyga iki šiol išleika viena iš įžvalgiausių, skirtų šiam sportui. Urugvajietis autorius kažkada svajojo tapti profesionaliu žaidėju, tačiau svajonei neišsipildžius, nusprendė rašyti apie šį žaidimą ir daro tai meistriškai. 

Sid Lowe „Fear and Loathing in La Liga“

„The Guardian“ žurnalistas pasakoja apie dviejų didžiųjų Ispanijos klubų priešpriešą: Madrido „Real“ ir „Barcelona“. Čia jūs rasite viską, ką reikia žinoti apie šių klubų istoriją ir jų fanų kovas.

Andreas Campomar „Golazo! The Beautiful Game From the Aztecs to the World Cup: The Complete History of How Soccer Shaped Latin America“

Visų futbolo mėgėjų akims nukrypus į Braziliją, puiki proga patyrinėti Lotynų Amerikos futbolo istoriją. Futbolas Lotynų Amerikoje yra kur kas daugiau nei vien tik žaidimas, ir autorius pasakoja kodėl. 

Pele „Why Soccer Matters“

Net ir praėjus dešimtmečiams po karjeros pabaigos, brazilų futbolo legenda Pele išlieka vienu didžiausių šio žaidimo autoritetų. Šioje knygoje jis rašo apie tai, iš kur atsirado šis žaidimas, koks jis yra dabar ir koks bus ateityje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius