-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 11 /2014 04 14

15min.lt konkursas: laimėkite knygą apie keliones po tarpukario Lietuvą

15min.lt ir leidykla „Bonus Animus“ skelbia konkursą – laimėkite Pulgio Andriušio knygą „Kelionės po Lietuvą“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Bonus animus“ nuotr.

Pulgio Andriušio kelionių po Lietuvą reportažai peržengia publicistikos žanro ribas. Su rašytojui būdingu humoru, vaizdingumu, žodingumu ir dėmesiu detalėms papasakotos kelionių istorijos atspindi ne tik jau išnykusius papročius, skirtingų Lietuvos vietovių kultūrinius bei etninius bruožus, bet ir suteikia galimybę žvilgtelėti į tų laikų kasdienybę ir atrasti, kad svarbiausios žmogiškosios vertybės nesikeičia.

Knygoje sukaupti įspūdžiai iš kelionių Lietuvos pajūriu (Klaipėdos, Palangos, Kuršių Nerijos, Šventosios apylinkių), atspindintys Klaipėdos lietuvių santykius su vietos vokiečiais, pasakojimai apie kelionę palei sieną su Lenkijos okupuotu Vilniaus kraštu, 1939 m. reportažai iš susigrąžinto Vilniaus bei kelionių po Aukštaitiją ir Kauno apylinkes.

Jūs galite laimėti šią knygą, atsakę į klausimą: P.Andriušis labai rekomenduoja vasarą apsistoti pas Pervalkos ir Preilos žvejus. Jis rašo, kad čia sumokėjus nedidelę sumą galima turėti švarų, patogų kambarį ir gerą maistą. Kiek, keliautojo teigimu, reikia sumokėti už dieną šiuose kaimuose, norint pailsėti? 

Atsakymus rašykite „15min knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ arba siųskite adresu knygos@15min.lt.

Sunku dabar tuo patikėti, bet iš tiesų, anot keliautojo, tuo metu užtekdavo 5-6 litų, kad galėtum pailsėti Kuršių Nerijoje. Tiksliausiai atsakė Remigijus Volikas. Susisiekite su mumis adresu knygos@15min.lt dėl prizo atsiėmimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius