-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 09 21 /2014 09 23

15min.lt konkursas: laimėkite knygą vaikams „Mėgintuvėlio kelionės“

15min.lt ir leidykla „Nieko rimto“ skelbia konkursą – laimėkite knygą „Mėgintuvėlio kelionės“.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos „Nieko rimto“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Nauja knyga smalsiems vaikams – „Mėgintuvėlio kelionės“ skatins kūrybišką užimtumą kartu sudomindama mokslu. Knygos autoriai dr. Renata Česūnienė ir Laurynas Česūnas drąsiai teigia, jog tai pirmoji Lietuvoje pasaka su eksperimentais. Nors įvairių pasakų, supažindinančių su gamta, mokslu, esama ir daugiau, tačiau, anot autorių, ši knyga – originalus sprendimas, neturintis atitikmens knygų vaikams leidyboje. 

Knygelėje pasakojama nuotaikinga istorija apie mėgintuvėlį, kuris nusprendė palikti laboratoriją ir pasiryžo keliauti po platųjį pasaulį, kur jis susipažįsta su mokslo paslaptimis bei aiškinasi gamtos dėsnius. Į pasakojimą įpinami nuostabą keliantys chemijos ir fizikos eksperimentai. Vaikai džiaugsis galėdami pasigaminti milžiniškų burbulų, stebuklingų spalvotų gėlių, paleisti į orą skraidantį balioną ar išmėginti slaptąjį raštą.

Bandymai nesunkiai atliekami namų sąlygomis. Autoriai pateikia reikalingų sudėtinių dalių ir būtinų apsaugos priemonių sąrašus. Žinoma, eksperimentus patartina atlikti prižiūrint tėvams. Tai leidžia turiningai praleisti laisvalaikį su vaikais. Kartu aiškindamiesi, išbandydami pateiktus mokslo receptus tėvai gretai pastebi, kaip vaikas pasineria į mokslo pasaulį ne vienai valandai. Be to, eksperimentai yra geriausias būdas sudominti vaikus mokslu, nes įspūdžiai, likę po sėkmingo bandymo, skatina domėtis toliau.

Jūs galite laimėti šią knygą, atsakė į klausimą: knygoje rasite ne tik chemijos, bet ir dar vieno mokslo bandymų. Kokio?

Atsakymus rašykite „15min knygų lentynos“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Taip, atsakymas – fizikos. Burtų būdu paaiškėjo, kad nugalėtoja yra Sonata Lebednykienė. Susisiekite su mumis knygos@15min.lt dėl prizo atsiėmimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius