Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Puklevičius lietuvių žinių apie Pirmąjį pasaulinį karą spragas bandys ištaisyti knyga

Paskutinę „Paviljono“ knygų savaitgalio dieną atvykti literatūros ir istorijos gerbėjus kvietė rašytojas, vertėjas Laurynas Katkus ir viešųjų ryšių specialistas Aidas Puklevičius, kuris prabilo apie būsimą knygą. Būsimuoju kūriniu autorius ketina užpildyti lietuvių žinių spragas apie Pirmąjį pasaulinį karą.
Aidas Puklevičius
Aidas Puklevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Koks L.Katkaus ir A.Puklevičiaus santykis su Pirmuoju pasauliniu karu?

L.Katkus yra knygos „Judantys šešėliai“ autorius. Šiame kūrinyje persipina šiuolaikinio ir XX amžiaus pradžioje gyvenančio žmogaus patirtys. L.Katkus taip pat yra Ernsto Jungerio knygos „Plieno audrose“ vertėjas. Šis kūrinys buvo išrinktas geriausia laidos „15min knygos“ vasario mėnesio knyga.

L.Katkus taip pat sakė, kad jį Pirmasis pasaulinis karas domina tuo, jog tai buvo moderniosios epochos pradžia, vaikystė. Tame laikotarpyje mes galime atpažinti daugelį dabarties ženklų.

VIDEO: 10 įdomiausių vasario mėnesį išleistų knygų

Tuo tarpu A.Puklevičius, kuris domisi Pirmuoju pasauliniu karu ir literatūra apie šį laikmetį, plačiau prakalbo apie būsimą knygą, kurioje jis būtent ir kalbės apie šį istorinį laikotarpį.

Apie būsimą knygą jis užsiminė dar rugsėjį, kuomet bendravo su „15min knygomis“.

„Jau prisikalbėjau, kad tą knygą apie Pirmąjį pasaulinį karą išleisiu karo pradžios minėjimui, kas įvyko prieš dvejus metus. Po to buvau pasakęs, kad ją išleisiu Somos mūšio šimtmečiui, bet jis jau vyko šiais metais. Tai dabar turiu kitą orientyrą – 2018 metų lapkričio 11 dienos 23 val. 11 minutę – kada ir baigėsi Pirmasis pasaulinis karas. Šią idėją vis stumiu į priekį ir rašau, o kadangi dar turiu porą metelių, dabar jau realistiškai žiūriu, kad turėčiau pabaigti“, – tuomet kalbėjo A.Puklevičius. Visą interviu galite skaityti čia.

VIDEO: Penkios geriausios Aido Puklevičiaus perskaitytos knygos

Knygą rašyti A.Puklevičius pradėjo 2013 metais.

Paklaustas, kokią temą kūrinyje ketinama nagrinėti, A.Puklevičius teigė, kad tai bus dokumentinio žanro knyga. „Joje bus kalba apie karo priežastis, kaip karas pakeitė tuometines visuomenes, kokie buvo karo padariniai. Tai dokumentika, jokios beletristikos“, – pasakojo A.Puklevičius.

Pasak jo, būsima knyga bus skirta plačiajai visuomenei: „Čia nebus istoriografinio žargono.“

„Noriu ja užpildyti mūsų istorijos žinių spragas“, – kalbėjo jis.

Kad Pirmasis pasaulinis karas yra primiršta tema, sutiko ir L.Katkus.

„Paviljono“ knygų savaitgalis subūrė sostinės knygų mėgėjus. Čia dvi dienas jaukioje erdvėje skaitytojams buvo siūloma dalyvauti keliolikoje renginių: nuo knygų pristatymų iki koncertų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius