-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akcija „Knygų Kalėdos“: knygų bibliotekos laukia iki sausio 6 dienos

Septintąjį kartą vykstanti akcija „Knygų Kalėdos“ šiemet kviečia knygas dovanoti savo bibliotekoms – esančioms arčiausiai arba lankomoms dažniausiai, toms, kurios mielas arba dar neatrastos. Suskaičiavus tarpinius rezultatus, viešosioms ir mokyklų bibiotekoms jau padovanota daugiau nei 20 tūkst. knygų ir tai tik pradžia, nes laiškai apie gražias „Knygų Kalėdų“ dovanas plaukia kasdien. Iš aktyviausių bibliotekininkų sulaukiame laiškų, jog šios „Knygų Kalėdos“ – pačios sėkmingiausios.
Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius
Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius / Projekto partnerio nuotr.

Bibliotekos turėjo galimybę šiemet išsakyti savo knygų poreikį svetainėje knygukaledos.lt – kiekvienas gali pažiūrėti, kokios knygos labiausiai laukia jo biblioteka – viešoji arba mokyklos. Prašoma nuo knygų vaikams iki mėgstamiausių detektyvų, nuo programinių autorių iki laisvalaikio skaitinių. Knygas bibliotekoms dovanoja ir pavieniai skaitytojai, ir įmonės, ypač šiemet aktyvus smulkus regionų verslas.

Projekto partnerio nuotr./Kauno V.Kudirkos bibliotekos eglutė
Projekto partnerio nuotr./Kauno V.Kudirkos bibliotekos eglutė

Ambasados, leidyklos, didesnės verslo įmonės, dovanojančios 500 ar daugiau knygų, jas centralizuotai perduoda Nacionalinei bibliotekai, kuri vėliau knygas paskirstys viešosioms ir mokyklų bibliotekoms. Prie akcijos jau prisijungė Lietuvos Antstolių rūmai; Kinijos, Švedijos, Azerbaidžano, Airijos, Norvegijos ambasados; Vilniaus Arkivyskupijos kurija; aktorė Nijolė Narmontaitė; Kauno miesto muziejus; leidyklos „Alma littera“, „Nieko rimto“, „Tikra knyga“, „Gelmės“; Lietuvos vyriausiojo archyvaro tarnyba; Lietuvos kariuomenės kūrėjai savanoriai; AB „Nordic Sugar Kedainiai“; UAB „Cognizant“; Lietuvos pramonininkų konfederacija.

Knygos dovanojamos ir centralizuotai, ir atskiroms bibliotekoms – šių metų kvietimas dovanoti knygas savo bibliotekai žmones ragina ateiti į savo biblioteką ir ateiti su knyga. Daugelis bibliotekininkų tą ryšį ir bendravimą pabrėžia – šiemet jis aktyvus nei bet kada kitais metais.

Sandros Vaičiūnaitės/ Projekto partnerio nuotr./VGTU biblioteka
Sandros Vaičiūnaitės/ Projekto partnerio nuotr./VGTU biblioteka

Nors prie akcijos jungiasi verslo įmonės, ambasados, valstybės tarnautojai, leidyklos ir patys rašytojai, vis tik šiemet ypač didelis aktyvumas stebimas pavienių dovanotojų. Jie šiemet aktyvūs kaip niekada – teiraujasi apie akcijos vyksmą, reikalingas knygas, o dovanoja ne tik bibliotekų prašomas knygas, bet ir patiems jiems svarbias, mielas. Tai, jog knygas galima nupirkti internetu, leidžia knygas dovanoti ir užsienyje gyvenantiems lietuviams, o bibliotekų poreikių sąrašai palengvina apsispręsti, kuriai bibliotekai, ką dovanoti.

„Knygų Kalėdų“ renginiai jau vyko visų Lietuvos rajonų mokyklų, viešosiose bibliotekose ir miestų bei miestelių filialuose – daugybė renginių: mažesnių ir didesnių; jų jau dabar suskaičiuotume per pusę tūkstančio. O dar kiek jų vyksta tarpšventiniu periodu ir, žinoma, vyks iki Trijų Karalių – t.y. sausio 6 d.

Renginiuose ne tik skaitomos knygos, tačiau organizuojamos įvairios dirbtuvėlės, mugės, kuriamos istorijos, prisimenami ir žaidimai. Informacija apie renginius pasiekia iš visos Lietuvos – aktyviausiai dalyvauja Joniškio, Tauragės, Vilniaus, Kauno, Zarasų, Šilutės, Telšių, Molėtų, Širvintų, Klaipėdos, Trakų, Alytaus, Birštono rajonų knygų mylėtojai.

Bibliotekos laukia naujų knygų iki sausio 6-osios.

Susipažinti su labiausiai trokštamų knygų sąrašais galima čia.

TAIP PAT SKAITYKITE: Prezidentė su garsiais svečiais įžiebė pirmąją Kalėdų eglę ir paskelbė „Knygų Kalėdų“ pradžią

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius