Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Animacinių filmų herojus jau gali kurti ir penkiamečiai

Ką pirmiausiai pagalvojate, kai Jūsų vaikas nori lipdyti iš plastilino? Turbūt apie tai, kad stalas ir grindys dar ilgai bus lipnūs, o rezultatas bus striukas ir bukas kiškutis, kuris nedžiugins net savo kūrėjo. Visai kitokią lipdymo iš plastilino kultūrą pasaulyje paskleidė žinomas animatorius Ronis Orenas. Naudojantis jo paprastomis instrukcijomis iš plastilino galima nulipdyti tarsi iš 3 D animacinių filmų atgijusius personažus. Neįtikėtina, kad tai gali padaryti vaikas, kuris dar net nemoka skaityti.
Knyga „Plastilino paslaptys 1. Naminiai gyvūnėliai”
Knyga „Plastilino paslaptys 1. Naminiai gyvūnėliai”
Temos: 2 Animacija Knygos

Pasaulyje paplitusi neįtikėtinai paprasta lipdymo metodika jau pasiekė ir Lietuvos vaikus. Neseniai „manoknyga.lt” išleista R. Oreno knyga „Plastilino paslaptys 1. Naminiai gyvūnėliai” pateikia aiškias ir paprastas instrukcijas, kaip iš plastilino nulipdyti įvairiausius gyvūnėlius. Plastilino meistro metodika paprasta – viską galima nulipdyti naudojant vos tris formas – rutulį, volelį ir blynelį. Vėliau šios formos yra sujungiamos ir įgauna trimačio gyvūnėlio pavidalą.

„Pravedęs šimtus lipdymo iš plastilino pamokėlių ketverių – aštuonerių metų vaikams, padariau išvadą, kad kiekvienas vaikas lengvai gali išmokti šios technikos ir nulipdyti spalvotų figūrėlių bei daiktų, jam tik reikia paprastos, logiškos ir lanksčios darbo su šia medžiaga metodikos„ – knygos įžangoje rašo Izraelio meno akademijos Bezalei profesorius R.Orenas.

Tėvai ir mokytojai kartais pamiršta, kad lipdymas lavina vaiko vaizduotę, ugdoma smulkiąją motoriką, gebėjimą modeliuoti, pažinti formas ir spalvas. „Jei kalbėti apie pačią knygą – mūsų skaitančiai pirmokei – tai buvo aiškus vadovėlis. Su paaiškinimais, kaip pasigaminti norimos spalvos plastiliną, ką maišyti, kokiais kiekiais minkyti. Instrukcijos nuotraukomis – aiškios ir neskaitantiems. O jei dar ir tėvai ras laiko prie vaikų prisėsti – pamatysit, kiek įdomių potyrių gali padovanoti plastilinas.” –  rašo eitne.lt redaktorė.

Lipdymo iš plastilino techniką R. Orenui padėjo išplėtoti jo ilgametė animatoriaus patirtis. Tarptautinę sėkmę knygos autorius pelnė sukūręs daugiau, nei 500 animacinių filmukų, kurių herojai ir aplinka ta pačia technika nulipdyti iš plastilino. Jis taip pat yra trisdešimties knygų vaikams autorius ir iliustratorius. Nemaža dalis jo kūrinių pelnė įvairius tarptautinius apdovanojimus. Šiuo metu R. Oreno knygų serija „Plastilino paslaptys” yra išleista Izraelyje, Vokietijoje, Didžiojoje Britanijoje, Prancūzijoje, Rusijoje, Danijoje, JAV, Graikijoje ir Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius