-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Architektūrinės ir grožinės leidyklos „Lapas“ naujienos Vilniaus knygų mugėje

Apie pirmą kartą lietuviškai išleistą kontroversiškąją literatūros klasiką ir vieną pagrindinių architektūros tekstų, prestižiniu šalies kurortu tapusius Kuršių nerijos žvejų kaimelius ir po dešimties metų perleidžiamą lietuvišką romaną apie meilę, šlovę, terorizmą, muziką ir seksą – apie tai kalba trys leidyklos „Lapas“ naujienos, pristatomos vasario 20–23 dienomis Vilniaus knygų mugėje: Ayn Rand Šaltinis, Neringos architektūros gidas ir Gabijos Grušaitės Neišsipildymas.
Knygos
Knygos / 123RF.com nuotr.

Ayn Rand „Šaltinis“ (orig. The Fountainead)

Pasaulio literatūros klasika tapęs Šaltinis pirmą kartą pasirodo lietuvių kalba. Tai kvapą gniaužiantis intelektualus romanas apie pinigus, galią, idealo siekį ir meilę, apie visuomenę, jos ydas ir papročius. Romano pagrindinis herojus – jaunas architektas individualistas Hovardas Rorkas, kuriantis modernistinius pastatus, drąsiai įgyvendinantis savo viziją ir nepaisantis visuomenės kritikos. Autorė yra sakiusi, kad Rorkas įkūnija stiprų idealų žmogų, kūrėją. Platų temų spektrą apimantis kontroversiškas romanas žinomas ir kaip viena pagrindinių knygų apie architektūrą.

Knygos viršelis/Ayn Rand „Šaltinis“
Knygos viršelis/Ayn Rand „Šaltinis“

Šaltinis pirmąkart išleistas 1943 m. JAV, išverstas į daugiau nei 25 kalbas. Iki šiol parduota daugiau nei 6,5 milijono šios knygos kopijų. 780 puslapių romanas skaitytojo nepaleidžia iki pat paskutinio sakinio. Šaltinį į lietuvių kalbą išvertė vienas geriausių vertėjų Marius Burokas.

Vilniaus knygų mugėje: Ayn Rand romano Šaltinis pristatymas vyks vasario 23 d., sekmadienį, 15 val. Forume. Renginyje dalyvaus literatūros apžvalgininkas ir 15min.lt vyr. redaktoriaus pavaduotojas Audrius Ožalas, vertėjas Marius Burokas, architektas ir kritikas Andrius Ropolas bei leidėja Ūla Ambrasaitė.

Neringa. Architektūros gidas

Marija Drėmaitė, Martynas Mankus, Viltė Migonytė-Petrulienė, Vasilijus Safronovas

Knygos viršelis/Neringa. Architektūros gidas
Knygos viršelis/Neringa. Architektūros gidas

Tęsiant populiarią architektūros gidų seriją, šalia Vilniaus ir Kauno šiemet pristatomas Neringos architektūros gidas. Tai įtraukiantis pasakojimas apie Kuršių nerijos žvejų kaimelius, tapusius prestižiniu šalies kurortu. Penkerius metus rengtas gidas tapo būtinu leidiniu smalsių žmonių lentynose ir gera dovana visiems, neabejingiems Neringai.

Neringos architektūros gide rasite:

  • 90 pastatų ir objektų istorijas, iliustruotas nuotraukomis ir brėžiniais

  • išsamius įvadinius tekstus, kuriuos rašė žinomi istorikai ir architektūros tyrinėtojai – Vasilijus Safronovas, Marija Drėmaitė, Viltė Migonytė-Petrulienė ir Martynas Mankus

  • miestelių žemėlapius su pažymėtais lankytinais objektais

Vilniaus knygų mugėje: Neringos architektūros gido pristatymas vyks vasario 22 d., šeštadienį, 13 val. 5.5 salėje. Renginyje dalyvaus autoriai ir sudarytojai Marija Drėmaitė (architektūros istorikė, VU), Vasilijus Safronovas (istorikas, KU), Martynas Mankus (architektas, tyrinėtojas), Aistė Galaunytė (architektė, knygos sudarytoja), Ūla Ambrasaitė (leidėja).

Gabija Grušaitė „Neišsipildymas“

Po dešimties metų perleidžiamas pirmasis Gabijos Grušaitės romanas Neišsipildymas visai nepaseno, išliko ne mažiau paveikus naujai dvidešimtmečių kartai. Tai romanas apie žmones, kurie nepailsdami ieško savęs meilėje ir neišsipildymuose. Mūzos ir menininkės – Rugilės ir Ugnės – istorijos nėra nacionalinės, jų neriboja siaura Lietuvos geografija. Jos ieško savęs bet kokia kaina ir nebijo pasiklysti. Jų neriboja jokie vyrai. Tai knyga apie meilę, šlovę, terorizmą, muziką ir seksą.

Knygos viršelis/Gabija Grušaitė „Neišsipildymas“
Knygos viršelis/Gabija Grušaitė „Neišsipildymas“

„Šiandien man Neišsipildymas atrodo kaip melancholiška pasaka, kurioje galima apčiuopti influencerio gimimo ištakas – pasaulis, šliaužiantis paviršiais, visa kita slepiantis po nutylėjimais. Finsta versus rinsta. Rugilė ir Ugnė po dešimties metų atrodo realesnės nei kada nors anksčiau. Galbūt todėl, kad socialinės medijos į viešumą iškėlė daug panašių jaunų moterų, kurių gyvenimą vartojame kasdien“, – Gabija Grušaitė, 2020.

Vilniaus knygų mugėje: Gabija Grušaitės romano Neišsipildymas pristatymas vyks vasario 22 d., šeštadienį, 14 val., 5.2 salėje. Renginyje dalyvaus rašytoja Gabija Grušaitė, literatūros kritikė Jūratė Čerškutė bei jaunosios skaitytojos Vikė Malašauskaitė ir Marija Mareckaitė. Susitikimai su autore leidyklos „Lapas“ stende (5.B10) vasario 20 d. (15.30–17 val.), vasario 22 d. (12–13 val., 15–16 val.) ir vasario 21 d. (14.30–16.00) „Žmonės Knygos stende“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius