Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Barackas Obama prieš Mittą Romney. Ką apie kandidatus į JAV prezidentus pasako jų mėgstamos knygos?

JAV prasideda prezidento rinkimai, kuriuose grumiasi demokratų kandidatas Barackas Obama ir respublikonas Mittas Romney. Kol politikai ir ekonomistai vertina jų politines programas, telegraph.co.uk nusprendė įvertinti, kokias knygas abu kandidatai labiausiai mėgsta. Juk sakoma, kad labai daug ką apie žmogų galima pasakyti pagal jo mėgstamą literatūrą.
Mittas Romney ir Barackas Obama
Mittas Romney ir Barackas Obama / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Literatūros naujienas sekite ir socialiame tinkle „Facebook“! Spauskite čia ir prisijunkite!

BARACKAS OBAMA

Barackas Obama pats yra parašęs biografinę knygą, o literatūros kritikai jo knygų pomėgius apibūdino kaip „gamtą mėgstantį, lyrinį radikalizmą“.

Hermanas Melville'as „Mobis Dikas“.

Vienas iš žymiausių amerikiečių romanų, tačiau ne toks jau ir populiarus dėl didžiulės apimties. Šioje knygoje pasakojama apie banginių medžiotojų nuotykius, čia itin vaizdingai aprašytas vandenynas, žmonių charakteriai, banginių medžiotojų darbas.

Toni Morrison „Solomon daina“

JAV rašytoja, Nobelio premijos laureatė labiausiai žinoma romanu „Mylima“, tačiau B.Obamai labiausiai imponuoja būtent šis kūrinys. Literatūros kritikai randa daug panašumų tarp šios rašytojos ir B.Obamos – ji buvo viena pirmųjų juodaodžių autorių, išgarsėjusių visame pasaulyje, ji buvo pirmoji juodaodė, laimėjusi Nobelio premiją literatūros srityje. Šioje knygoje atspindima beveik šimto metų JAV istorija, kuri perteikiama per šeimos prizmę.

Šekspyro tragedijos

B.Obama neišskiria jokio konkretaus Šekspyro kūrinio. Tačiau, kaip pažymi kritikai, argi negalima įžvelgti kažko „hamletiško“ B.Obamos veiksmuose?

Tayloras Branchas „Vandenų išsiskyrimas“

Knyga, kurioje labai aiškiai nubrėžiama Martino Lutherio Kingo reikšmė JAV istorijoje, vienas reikšmingiausių amerikiečių socialinės istorijos kūrinių.

Marilynne Robinson „Gileadas“

Pulicerio premijos laimėtojos poetiška, filosofinė knyga apie tikėjimą, besiartinančią mirtį. 15min.lt recenziją šiai knygai rasite čia.

MITTAS ROMNEY

Mitto Romney knygų sąraše – jokių modernių romanų ir nei vienos ne amerikiečių autoriaus knygos. Žinoma, neapsieinama ir be George W.Busho knygos.

L Ronas Hubbardas „Mūšio laukas – Žemė“

Rašytojo, scientologijos bažnyčios įkūrėjo knyga – itin populiari fantastinė saga. Pagal ją buvo sukurtas filmas. Čia yra ir humoristinių nuotykių, šiuolaikinės civilizacijos socialinių komentarų.

Johnas Steinbeckas „Į rytus nuo rojaus“

JAV rašytojo, Nobelio premijos laureato knyga laikoma jo kūrybos viršūne, kurioje pasakojama apie dvi šeimas ir jas siejančius ryšius, čia nemažai biblinių nuorodų. Pagal šią knygą buvo pastatytas filmas.

Billas Brysonas „The Life and Times of the Thunderbolt“

Šioje knygoje pasakojama apie vaikystę 6-ąjame praėjusio amžiaus dešimtmetyje JAV. Šilta ir nostalgiška knyga.

Markas Twainas „Heklberio Fino nuotykiai“

Daugeliui iš vaikystės pažįstama knyga. Heklberis Finas, pasprukęs nuo pedantškos auklės ir girtuoklio tėvo, leidžiasi į kelionę Misisipės upe su iš vergijos pabėgusiu juodaodžiu. Nuotykių ieškotojai traukia į savo svajonių valstiją, kur nėra vergijos.

George'as W.Bushas „Sprendimų gairės“

Čia G.W.Bushas pasakoja apie gyvenimą Baltuosiuose rūmuose, jo administracijos darbą po rugsėjo 11-osios  išpuolių, taip pat ir sprendimus, atvedusius prie karo Afganistane ir Irake.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius