Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baracko Obamos knygos: ką šią vasarą skaitė JAV prezidentas

Vasarai einant į pabaigą Baltieji rūmai paskelbė, į kokias knygas šią vasarą dėmesį atkreipė JAV prezidentas Barackas Obama. Šiame sąraše – penkios knygos, rašo „The Guardian“.
Barackas Obama
Barackas Obama / „Scanpix“/AP nuotr.

B.Obamos vasaros skaitiniams pasirinktos knygos – tai literatūrinių apdovanojimų sulaukę kūriniai, tarp kurių yra ir viena itin artima prezidentui.

Tai 2016 metų Pulitzerio premiją laimėjusi Williamo Finnegano knyga „Barbarian Days: A Surfing Life“. Autobiografinėje knygoje pasakojama apie autoriaus, kaip banglentininko, gyvenimą ir kur jį nuvedė šis pomėgis. Įdomu yra tai, kad knygoje pasakojama apie Havajus – būtent čia ir gimė JAV prezidentas.

Antras B.Obamos pasirinkimas – Colsono Whiteheado knyga „Underground Railroad“, kurioje pasakojama apie medvilnės plantacijoje dirbančią ir laisvės trokštančią Corą. Knygos veiksmas vyksta Džordžijos valstijoje. Šį literatūrinį kūrinį žymiosios Oprah Winfrey knygų klubas yra įtraukęs tarp savo analizuojamų knygų.

Dar viena JAV prezidento knyga kiek anksčiau sulaukė pripažinimo. Tai 2014 metais Samuelio Johnsono ir Costa apdovanojimus gavusi Helenos Macdonald knyga „H is for Hawk“. Britų rašytojos atsiminimų knygoje pasakojama apie tai, kaip ji išgyveno tėvo, garsaus fotožurnalisto Alisdairo Macdonaldo, mirtį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Billas Gatesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Billas Gatesas

B.Obamos pasirinktą Neilo Stephensono mokslinės fantastikos kūrinį „Seveneves“ šios vasaros skaitymas rinkosi ir „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas – apie tai skaitykite čia. Romane pasakojama apie katastrofišką Žemės išlikimo scenarijų: po Mėnulio sprogimo žmonija išsiaiškina dar vieną šiurpą naujieną – Žemę po dvejų metų užklups meteoritų lietus, kuris sunaikins visą gyvybę planetoje. Knygos personažams nieko kito nelieka, kaip tik evakuotis iš jau pasmerktos planetos.

Tuo tarpu apie dar vieną JAV prezidento pasirinktą britų autorės Paulos Hawkins knygą „The Girl on the Train“ kalba skaičiai: 2015 metais išleistas romanas tapo bestseleriu, o jo visame pasaulyje jau nupirkta daugiau nei 11 mln. egzempliorių. Kaip rašoma kūrinio anotacijoje, tai psichologinis trileris, kuris visam laikui pakeis skaitytojo požiūrį į kitus žmones ir jų gyvenimus. Ši knyga išleista ir lietuvių kalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius