Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl sekimo skandalo JAV sparčiai išaugo susidomėjimas George'o Orwello knyga „1984“

1949 metų birželio 9 dieną rašytojas George'as Orwellas išleido knygą „1984“, kurioje aprašė visuomenę, gyvenančią totalaus sekimo sistemoje. Ši knyga niekada neprarado aktualumo, o šią savaitę jos pardavimai dėl kilusio sekimo skandalo žaibiškai išaugo, skelbia huffingtonpost.com.
George'o Orwello knyga „1984“
George'o Orwello knyga „1984“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujienas apie knygas, rašytojus, konkursus ir naujausių knygų recenzijas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia ir prisijunkite prie „15min knygų lentynos“ gerbėjų! 

Praėjusią savaitę pasaulyje pasklido žinia, kad JAV žvalgybos agentūros naršo devynių didžiųjų interneto bendrovių serverius pagal slaptą duomenų rinkimo programą. Nacionalinė saugumo agentūra ir Federalinis tyrimų biuras turi tiesioginę prieigą prie serverių, kuri leidžia jiems sekti bet kurio asmens veiklą internete pagal jo įkeliamus garso ir vaizdo įrašus, nuotraukas, elektroninius laiškus ir prisijungimo žurnalų įrašus. 

Ši informacija skaitytojams vėl priminė, kad apie „Didžiojo brolio“ visuomenę rašė G. Orwellas savo knygoje „1984“ ir ėmė šluoti ją iš knygų lentynų. „Amazon's Movers & Shakers“ puslapyje, kuriame skelbiami didžiausi paros knygų pardavimo pokyčiai, skelbiama, kad vieno šios knygos leidimo pardavimai išaugo 4000 proc. Kitos šio autoriaus knygos „Gyvulių ūkis“ pardavimai išaugo 250 proc. 

Beje, kalbėdamas apie kilusį skandalą, JAV prezidentas Barackas Obama irgi užsiminė apie „1984“, pripažinęs, kad tai gali atrodyti kaip „Didysis Brolis“, tačiau iš tiesų išlaikomas „reikiamas balansas“. 

„Buzzfeed“ skelbia, kad pastarosiomis dienomis „Google“ sistemoje daugiau ieškoma informacijos apie „1984“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius