Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausia Lietuvoje garsinių knygų biblioteka ELVIS atveria duris platesniam vartotojų ratui

Virtuali biblioteka ELVIS – internete nemokamai prieinama garsinių knygų platforma, skirta tiems, kurie dėl įvairių priežasčių negali skaityti įprasto spausdinto teksto, karantino metu supaprastinta registravimosi ELVIS tvarka, neprašoma pateikti skaitymo sunkumus įrodančias medicinines pažymas, tačiau registruojantis būtina užpildyti sąžiningumo deklaraciją. Apie tai skelbiama pranešime žiniasklaidai.
Moteris klausosi muzikos
Asociatyvi nuotrauka / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Biblioteka pasiekiama paspaudus čia.

„Norisi lietuvių autorių? Prašom! Visa „Silva Rerum“ serija, Sigitas Parulskis, „Tarp pilkų debesų“, Irena Buivydaitė, Jolita Herlyn… Arčiau širdies – detektyvai? Mielai! Norvegų trilerio dievas Jo Nesbo, populiarioji Sandra Brown, šiurpinantis Lars Kepler. Domina Antrasis pasaulinis karas? Rasite keturis tomus Winstono Churchillio memuarų. Pageidaujate neatsilikti nuo naujienų? Šių metų Vilniaus knygų mugės svečio – skandinavų rašytojo Kimo Leine daugybės diskusijų sulaukę „Amžinybės fjordų pranašai“ jau įgarsinti. Taip pat ir patraukliai parašyta Yuval Noah Harari „Sapiens. Glausta žmonijos istorija“.

O gal norite susipažinti su populiariausiais romanais? Jokių problemų. Nuo „Man Booker“ premijos laureatų iki „Penkiasdešimties pilkų atspalvių“ ar„Saulėlydžio“ sagos. Net jei mieliau skaitote žurnalus – kviečiame užsukti, nes čia „Valstybė“, IQ, „National Geographic Lietuva“, „Moteris“, „A-Zet“, „Legendos“... O gal jūsų vaikas turi disleksiją (skaitymo sutrikimą) ir jums svarbiausia – mokyklinė privalomoji literatūra? Ji tikrai yra, kaip ir daug kitų vaikams bei paaugliams įdomių knygų, pradedant „Hariu Poteriu“, baigiant „Bado žaidynėmis“. Beje, nenustebkite, kai paaiškės, kad jūsų skaitymo sutrikimų turintis vaikas... mėgsta skaityti“, – rašoma pranešime.

Elektroninėje leidinių valdymo informacinėje sistemoje (ELVIS) saugoma daugiau negu 12 tūkst. pavadinimų garsinių knygų, ir šie ištekliai nuolat pildomi. Per metus profesionalūs diktoriai ir savanoriai įgarsina beveik 500 pavadinimų knygų. Žinoma, visko neįgarsinsi – reikia nusistatyti prioritetus. Įgarsinamos populiariausios, labiausiai perkamos, geriausiai išverstos, įvairias nominacijas ar premijas gavusios knygos.

„Prieiga prie ELVIS lobių karantino metu yra palengvinta – nereikia pateikti gydytojų pažymų ar dokumentų, tačiau būtina užpildyti sąžiningumo deklaraciją, kuria patvirtinate, kad Jums ar Jūsų vaikui yra būdinga negalia, liga ar sutrikimas, dėl kurio sunku skaityti įprastus spausdintus leidinius. Knygas iš ELVIS parsisiųsti paprasta, kad ir kur būtumėte – svarbu, kad veiktų internetas“, – teigia projekto „MoBiLait: mokymosi galimybių atvėrimas žmonėms, negalintiems skaityti įprasto spausdinto teksto, per Lietuvos bibliotekų tinklą“, kurio dėka šiuo metu modernizuojamas ELVIS, koordinatorė Erika Buivydienė.

„Kadangi prie virtualios bibliotekos ELVIS gali jungtis ir administratoriai, labai kviečiame globos įstaigų, senelių namų, sanatorijų personalą pradėti teikti garsinių leidinių atsiuntimo paslaugą savo klientams“, – ragina E.Buivydienė.

ELVIS – tai Lietuvos aklųjų bibliotekai priklausanti Elektroninių leidinių valdymo informacinė sistema. Garsiniai leidiniai joje pradėti kaupti dar 2012 metais ir pradžioje buvo skirti tik regėjimo negalią turintiems vartotojams. Šiuo metu ELVIS ištekliais gali naudotis sensorinių (regėjimo), fizinių funkcijų, raidos, kompleksinių sutrikimų, kitų įgimtų ar įgytų sveikatos sutrikimų turintys asmenys bei mokiniai, patiriantys mokymosi sunkumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius