-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje smarkiai populiarėja užsienio autorių verstiniai kūriniai

Britų skaitytojai vis dažniau atiduoda pirmenybę užsienio rašytojų kūriniams. Ekspertai tai vadina „mini bumu“ ir sako, kad iš dalies tai susiję su tokių skandinavų autorių kaip Jo Nesbo ar Stiego Larssono knygų išpopuliarėjimu, skelbia guardian.co.uk.
Eilė prie knygyno
Eilė prie knygyno / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

NAUJIENAS APIE KNYGAS, KONKURSUS IR NAUJAUSIŲ KNYGŲ RECENZIJAS SEKITE TINKLE „FACEBOOK“. SPAUSKITE ČIA. 

„Penguin Classics“ netrukus anglų kalba išleis arabų apsakymų rinktinę, pavadintą „Tales of the Marvellous of the Strange“, tai bus pirmas kartas per tūkstantį metų, kai seniausi žinomi arabiški apsakymai bus publikuoti anglų kalba. 

Viena iš užsienio autorių kūrinių leidybos Didžiojoje Britanijoje lyderių „Harvill Secker“ šiemet išleis 18 valstybių autorių kūrinius, tarp jų ir Haruki Murakami, J.Nesbo knygas. Kitais metais Didžiojoje Britanijoje bus išleista norvegų autoriaus Karlo Ove Knausgardo knyga, kuri vien Norvegijoje buvo parduota 450 tūkst. egzempliorių tiražu. Šios kompanijos leidybos direktorė Liz Foley sako, kad verstinės knygos Didžiojoje Britanijoje tampa vis populiaresnės ir leidyklų konkurencija dėl jų auga. 

Užsienio literatūros populiarėjimas visų pirma siejamas su skandinavų trileriais, tarp jų ir S.Larssono „Mergina su drakono tatuiruote“, žmonių susidomėjimą niūriomis, atmosferinėmis knygomis didina ir tokių serialų kaip „The Killing“ išpopuliarėjimas. 

„Waterstones“ knygų pirkimo vadovas Chrisas White'as teigia, kad pastaruoju metu užsienio autorių kūrinių dažnai parduodama daugiau nei knygų, originaliai parašytų anglų kalba – tai visiškai priešinga situacija nei, tarkime buvo prieš dešimt metų. Kaip pavyzdį jis paminėjo vokiečių autoriaus Ferdinando von Schiracho knygą „The Collini Case“, kurios knygynuose parduota 29 385 kopijos – daugiau nei paskutinės Johno Grishamo knygos. 

Todėl leidėjai pastaruoju metu vis labiau domisi autoriais, kurie yra beveik nežinomi Didžiojoje Britanijoje, tačiau yra labai populiarūs savo gimtinėse. 

„Literature Across Frontiers“ direktorė Alexandra Buchler teigia, kad per 20 metų verstinių knygų padaugėjo 20 proc. Tačiau manoma, kad šie skaičiai – tik pradžia, nes nemažai leidėjų vis dar nuvertina skaitytojus, galvodami jog šie nenorės skaityti knygų, kurių veiksmas vyksta tolimose šalyse. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius