-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje steigiamas naujas literatūros apdovanojimas – tikimasi, kad jis taps prestižiškiausiu šalyje

Didžiojoje Britanijoje kuriamas naujas literatūros apdovanojimas „Fulio Prize“, kuris, tikima, taps prestižiškesnis nei „Booker“ apdovanojimas, skelbia huffingtonpost.com.
Salmanas Rushdie
Salmanas Rushdie / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Naujienas apie knygas sekite ir tinkle „Facebook“. Spauskite čia. 

„Booker“ apdovanojimas kasmet skiriamas britų, airių ar Sandraugos rašytojui, jis teikiamas už geriausią metų knygą ir garantuoja laureatui staigią pasaulinę šlovę bei vietas bestselerių sąrašuose.

Naujojo apdovanojimo „Fulio Prize“ steigėjai teigia, kad dėl jo galės varžytis visos anglų kalba pastaruoju metu Didžiojoje Britanijoje išleistos knygos. Taigi, rašytojų geografija bus kur kas platesnė nei teikiant „Booker“ apdovanojimą. Žanrinių apribojimų teikiant premiją nebus. 

Pirmą kartą „Fulio Prize“ bus įteiktas kitų metų kovo mėnesį, nugalėtojui bus įteikta 40 tūkst. svarų sterlingų. Apdovanojimų pavadinimui pasirinktas rėmėjų – „The Folio Society“ – vardas. 

Apdovanojimams kiekvienais metais bus sudaryta penkių vertintojų komisija. Šie vertintojai bus atrinkti iš 100 rašytojų sąrašo – į jį įtraukti tokie žinomi kūrėjai kaip Salmanas Rushdie, Margaret Atwood, Junot Diaz ir kiti. Žiuri sudarys trys Didžiosios Britanijos autoriai ir du iš kitų šalių. Žiuri negalės būti daugiau kaip trijų moterų ar trijų vyrų. 

Šiuos apdovanojimus įsteigė grupė rašytojų, leidėjų, kurie tvirtina, kad 44 metus gyvuojantis „Booker“ pastaruoju metu nebepateisina lūkesčių. Tarp paskutinių laimėtojų buvo Hilary Mantel ir Julianas Barnesas, ir atsirado nemažai kritikų, kurie teigė, kad neatkreiptas dėmesys į naujus talentus. Buvo abejojančių ir vertinimo komisijos narių kompetencija. 

Tiesa, patys naujųjų apdovanojimų steigėjai teigia, kad su „Booker“ jie tiesiogiai nekonkuruoja, jiems svarbu atkreipti dėmesį į knygas, kurios nesulaukia visuomenės dėmesio, ir turi išliekamąją vertę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius