Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Drąsos mokykla šiandienos krikščionims – knyga „Tikėjimas ir laisvė“

Knygoje atrasite dešimt kvapą gniaužiančių pasakojimų apie tai, kokiomis spalvomis pražysta gyvenimas, kai išdrįstame tarti Viešpačiui „taip“. Kūrėjas yra pats genialiausias dramaturgas, ir labai dažnai tenka tik aikčioti iš nuostabos, žvelgiant į tai, ką jis susvajoja kiekvienam iš mūsų, – rašoma leidyklos šios knygos pristatyme.
Knygos viršelis
Knygos viršelis / Leidyklos nuotr.
Temos: 2 Knygos Literatūra

Visus pasakojimus, kurie įausti į bendrą knygos melodiją, jungia keli dalykai: ta pati epocha – sovietmetis, artimo meilės kvapas bei ištikimybė Dievui ir Tėvynei. Kartu tai liudijimas, koks sodrus ir įvairus yra kasdienis Kristaus sekimas, kuris toli gražu nėra bėgimas nuo gyvenimo, bet veikiau irimasis į jo tirštumą.

Įvairių kartų, temperamentų, skirtingais talentais apdovanotos šios knygos herojės (Felicija Nijolė Sadūnaitė. Gerarda Šuliauskaitė, Jadvyga Bieliauskienė, Regina Teresiūtė, Bernadeta Mališkaitė, Birutė Briliūtė, Laimutė Truskauskaitė, Stasė Striuogaitienė, Aldona Raižytė, Gema Stanelytė) sprendė tą pačią dilemą: kaip išlikti laisvu, oriu žmogumi įvairiais demonais apsėstoje melo imperijoje? Šios imperijos tarsi neliko, bet mūsų priešas – nuodėmės pažeista prigimtis – atkakliai parūpina naujų išbandymų, naujų, ne mažiau pavojingų vergysčių grandines. Kiekvienas žmogus per visą žmonijos istoriją yra kviečiamas pats įsitikinti, kad tik tiesa išlaisvina, tik atverdami širdį kito skausmui, mes auginame save, tik lipdami ant tarnystės ir pasiaukojimo kryžiaus, mes išsaugojame tikrąją gyvybę. Tad ir šioje knygoje pateikti pasakojimai – tai ne tik laisvės kovų ir jų dalyvių priminimas, tai raginimas man ir tau kovoti savo laisvės kovas, išdrįsti sekti Jėzų Kristų čia ir dabar, rizikuojant būti nukryžuotam kartu su savo Keliu, Tiesa ir Gyvenimu.

Tai ne tik pagarbos ženklas  žmonėms, itin sudėtingomis sąlygomis išsaugojusiems meilės druską ir tikėjimo šviesą, tačiau kartu liudijimas, kad Viešpats beldžiasi į kiekvieno iš mūsų gyvenimą, ragindamas nebijoti ir atverti širdį, surizikuoti eiti laisvės ir tikėjimo keliu, net  tada, kai visi didžiuojasi einantys blizgiais šunkeliais.

Ši knyga nepretenduoja būti istorijos vadovėliu, tačiau gali suteikti daug svarbios medžiagos taip pat ir istorikams. Tiesa, jos svarbiausias tikslas – kas kartą priminti, kad Jėzus Kristus yra Kelias, Tiesa ir Gyvenimas, kiekvienas, kas surizikuoja eiti šiuo Keliu, įauga į Gyvenimą, džiaugiasi laisve ir tampa neįveikiamas jokioms pasaulio galybėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius